Період публікації:

від

до

Категорія:

У МОН розповіли, скільки триватиме пілотування інтегрованих курсів у старшій школі

Опубліковано: П`ятниця, 05 січня 2018 

min
max

Пілотування інтегрованих курсів у старшій школі триватиме не менше двох років, оскільки має пройти цикл 10-11 класів. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей в інтерв’ю «Новій українській школі».

«[Пілотування інтегрованих курсів триватиме] мінімум два роки, бо має пройти цикл 10-11 класи. Він може тривати й більше. Ми домовилися, що ці експериментальні програми з природничих наук – це не буде масово, ми не будемо друкувати для них підручники за бюджетні кошти. У них будуть електронні матеріали», - зазначив Хобзей.

Пілотуватимуться два курси: для гуманітарних класів – природничий, а для математичних – історичний. МОН хоче розпочати апробацію цих курсів вже з наступного року.

На думку Хобзея, природничий курс після першого року пілотування має поширитися не на п’ять-шість, а на сто шкіл.

«Тоді нам буде легше готувати курси для трирічної профільної школи. Якщо ж курси залишаться в малій кількості шкіл, тоді це не та дорога, якою треба йти», - зазначив заступник Міністра.

Хобзей підкреслив, що МОН не відмовиться від ідеї інтегрованих курсів в старшій школі.

«Це загальні тенденції, які є в інших освітніх системах. У жодній системі з добрими результатами [освіти] немає такої великої кількості предметів», - підкреслив Хобзей.

Більше про профільну школу читайте в інтерв’ю «Нової української школи» із Павлом Хобзеєм.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про освіту». За ним, зокрема, передбачається перехід на 12-річну середню освіту не пізніше 2027 року. Проте у МОН планують запровадити старшу школу за новим законом раніше – планується 2023 року.

Раніше Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповідала, для чого потрібно збільшити навчання в школі на один рік.

Також із запровадженням 12-річного терміну навчання в загальноосвітніх школах МОН планує скоротити термін навчання на бакалавраті до трьох років.

Фото: pexels.com

Немає коментарів

Схожі статті:

Павло Хобзей: У профільній школі повинно бути не менше 100 десятикласників Павло Хобзей: У профільній школі повинно бути не менше 100 десятикласників Опубліковано: П`ятниця, 05 січня 2018 Для того, щоб старшокласники могли обрати у профільній школі потрібний їм предмет для поглибленого вивчення, школа має мати достатню кількість учнів для 3-4 паралельний класів. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей в інтерв’ю «Новій українській школі». «Найбільша проблема...

Переглядів: 788 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Профільну школу можуть запустити раніше 2027 року Профільну школу можуть запустити раніше 2027 року Опубліковано: П`ятниця, 05 січня 2018 За освітнім законом, профільну школу мають запустити не пізніше 2027 року, але закон також допускає, що 10-12 класи за новим Стандартом можуть запрацювати раніше. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей в інтерв’ю «Новій українській школі». «У перехідних положеннях є стаття,...

Переглядів: 715 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook