Період публікації:

від

до

Категорія:

Педагогічне партнерство: школа і методичний кабінет - у дії

Опубліковано: Субота, 13 січня 2018 

min
max

Методичний марафон з роз’яснення та інформування педагогів Яворівщини щодо імплементації нового Закону України «Про освіту» продовжується.

11 січня 2018 року працівники методичного кабінету відділу освіти Яворівської райдержадміністрації Ольга Фірчук (завідувач методичного кабінету) та Оксана Майхер (методист) зустрілися з учителями Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 в контексті зазначеного питання.

Учасників педагогічної ради ознайомлено з основними статтями Закону, що регламентують діяльність закладу освіти в цілому та педагогічного працівника зокрема, визначають компетенції державних органів та органів місцевого самоврядування, роль громадських інституцій в управлінні закладом освіти та важливості професійного розвитку педагогічних працівників як необхідної умови забезпечення якості освіти та освітньої діяльності.

Окремо, завідувачем методичного кабінету Ольгою Фірчук  зосереджено увагу на необхідності створення  програми професійного розвитку школи, внутрішньої системи забезпечення якості освіти, на питаннях проведення інституційного аудиту, громадської акредитації діяльності навчального закладу та їх результатів  як основних показників для подальшої діяльності школи.

Модераторами другої частини педагогічної ради-тренінгу з питання впровадження Державного стандарту початкової освіти були методист методичного кабінету, яка відповідає за науково-методичний супровід учителів початкових класів, Уляна Глова та вчитель початкових класів, тренер НУШ Ірина Кондрацька. Педагоги працювали в групах, ознайомилися з технікою створення лепбуку та взяли участь у квесті з питань  реформування освітньої галузі.

Слід сказати, що адміністрація Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Бамбурова О.О., заступники Романик І.В., Британ І.Б., Хомік М.М.) та педагогічні працівники школи тісно співпрацюють з методичною службою району, беруть участь у педагогічних конкурсах, проводять заходи з  підвищення фахової майстерності  для категорій учителів  різних рівнів (шкільного, районного, обласного), що є свідченням розуміння керівництва школи надважливої ролі педагога в новій українській школі,  вмотивованого до особистісного та професійного зростання, готового до реалізації педагогіки партнерства.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook