Період публікації:

від

до

Категорія:

Традиційний турнір пам’яті Артура Бойка

Опубліковано: Вівторок, 16 січня 2018 

min
max

Протягом двох днів, з 2 по 3 січня, в спортзалі Стрийської ДЮСШ міськво проходив V регіональний турнір з міні-футболу серед дітей 2003-2004 р.н., присвячений світлій пам’яті відомого далеко за межами Стрийщини футболіста та дитячого тренера, кандидата у майстри спорту України з футболу Артура Бойка. Організаторами цього турніру виступили відділ молоді та спорту Стрийської міської ради та Стрийська ДЮСШ міськво.

Меценатом турніру вже вкотре виступив голова благодійного фонду «Добре серце», громадський діяч та політик Олег Канівець, а також голова Стрийської міської організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутат Стрийської міської ради, генеральний директор ТОВ «Видавничий Дім «УКРПОЛ» Сергій Ковальчук, який вперше долучився до фінансування саме цього турніру.

Хотів би зазначити, що Артур Володимирович народився 1 листопада 1963 року в Моршині. З дитячих років полюбив футбол. У 1971 році записався до секції футболу Стрийської міської ДЮСШ. Закінчив Львівський спортінтернат (тренери – Едвард Козинкевич та Ярослав Луцишин). Згодом виступав у футболках відомих українських футбольних команд, серед яких: «Скала» (Стрий), «Торпедо», «Волинь», «Підшипник» (усі – Луцьк), «Дніпро» (Черкаси), «Поділля» (Хмельницький), «Явір» (Суми), «Цементник» (Миколаїв) та «Авангард» (Жидачів).

Після завершення кар’єри футболіста Артур Бойко присвятив своє коротке, але яскраве життя вихованню підростаючого покоління. Протягом 12 років він працював дитячим тренером з футболу Стрийської ДЮСШ. За цей час він разом зі своїми вихованцями неодноразово ставав переможцем і призером багатьох регіональних, обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірів. Три його сини – Олександр, Артур та Марко теж з дитячих років полюбили футбол.

Старший син – Олександр деякий час працював дитячим тренером Академії футболу «Скала» (Моршин), середущий – Артур займається футболом у Академії футболу «Скала» (Моршин) і мріє теж стати відомим футболістом. А наймолодший син – Марко тільки робить свої перші кроки у футболі. На превеликий жаль, 3 травня 2012 року перестало битися серце Артура Бойка. Світла пам’ять про відомого футболіста, тренера, друга та батька назавжди залишиться у наших серцях.

Візитна картка: Бойко Артур Володимирович. Народився 1 листопада 1963 року у  Моршині. Вихованець Стрийської ДЮСШ (перші тренери – О. Кухар, П. Довбуш). Закінчив Львівський спортінтернат та Луцький педагогічний інститут (спеціальність – тренер-викладач з футболу). Кандидат у майстри спорту України. Амплуа – півзахисник. Виступав у командах: 1971-1977 рр. – ДЮСШ (Стрий);

1977-1980 рр. – ФК «Спортінтернат» (Львів);
1980-1983 рр. – ФК «Спартак» (Стрий);
1984-1985 рр. – ФК «Торпедо» (Луцьк);
1986 р. – ФК «Сільмаш» (Ковель);
1987-1988 рр. – ФК «Дніпро» (Черкаси);
1989-1990, 1992 рр. – ФК «Підшипник» (Луцьк);
1990 р. – ФК «Волинь» (Луцьк);
1990-1991 рр. – ФК «Поділля» (Хмельницький);
1991 р. – ФК «Сталь» (Гожіце, Польща);
1992 р.  – ФК «Дністер» (Заліщики);
1993-1994 рр. – ФК «Скала» (Стрий);
1994-1996 рр. – ФК «Явір» (Суми);
1997-1998 рр. – ФК «Цементник-Хорда» (Миколаїв);
1999-2000 рр. – ФК «Авангард» (Жидачів);
Чемпіон України 1995 року (II ліга).

Чемпіон та володар Кубка Волинської області 1989, 1990, 1992 рр.

Багаторазовий переможець та призер міських та обласних дитячих турнірів на призи «Шкіряний м’яч».

Працював: 2001-2012 рр. – тренер з футболу Стрийської ДЮСШ міськво;
2008-2010 рр.  – тренер ФК «Матриця» (Добряни, юнаки).

Під орудою тренера вихованці ДЮСШ (Стрий) неодноразово були переможцями та призерами міських, регіональних, обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірів. У 2009-2010 рр. його вихованці були володарями «Кубка Казімєжа Гурського» (Польща), який щорічно проводиться у польському місті Добєгнєв. Помер 3 травня 2012 року у м. Стрий.

На урочистій церемонії відкриття турніру усіх учасників та гостей привітали заступник голови благодійного фонду «Добре серце» Юрій Вінярський, головний спеціаліст відділу молоді та спорту Стрийської міської ради Руслан Каліцун, ветеран спортивного руху Стрия Василь Коханчик, директор Стрийської ДЮСШ міськво Олексій Кухар, заступник директора Стрийської ДЮСШ міськво, суддя національної категорії з волейболу Дмитро Шнайдер, старший тренер ДЮСШ міськво з футболу Володимир Воробець, автор цих рядків та ін.

Під звуки Державного Гімну України капітани команд підняли Державний прапор України. Згодом усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять А. Бойка. Далі слово тримав Олексій Кухар, який коротко розповів його життєвий шлях та побажав командам-учасницям вдалої гри і подальших успіхів у спорті та житті. У цьогорічному турнірі взяли участь рекордна кількість дитячих команд – дев’ять, які за жеребом були розподілені на три підгрупи:

«А»: ДЮСШ (Біла Церква), ДЮФК «Дрогобич», ДЮСШ-2 (Стрий);
«Б»: ДЮСШ-1 (Стрий), ФК «Сталь» (Київ), ДЮСШ (Борислав);
«В»: ДЮСШ (Долина), ДЮСШ (Самбір), ДЮСШ-3 (Стрий).

Змагання у групах проводилися за коловою системою. Регламент турніру – 2 тайми по 15 хвилин. Головний суддя – Володимир Воробець. Судді турніру – Юрій Галій та Василь Багрич (усі – Стрий). У розмові зі мною Володимир Ярославович відзначив, що не дивлячись на свій юний вік, усі команди-учасниці продемонстрували не по роках зрілий, динамічний, результативний та комбінаційний футбол а також жагу до перемоги, ну а переміг – найсильніший. Наводжу технічні результати:

ДЮСШ-2 (Стрий) – ДЮСШ (Біла Церква) 2:4, ДЮФК «Дрогобич» – ДЮСШ (Біла Церква) 1:5, ДЮСШ-2 (Стрий) – ДЮФК «Дрогобич» 9:0; ДЮСШ-1 (Стрий) – ДЮСШ (Борислав) 2:1, ДЮСШ (Борислав) – ДЮСШ-1 (Стрий) 5:6; ДЮСШ-3 (Стрий) – ДЮСШ (Самбір) 1:11, ДЮСШ (Самбір) – ДЮСШ (Долина) 5:3, ДЮСШ (Долина) – ДЮСШ-3 (Стрий) 8:1.

Вісім кращих команд утворили чвертьфінальні пари:

ДЮСШ (Біла Церква) – ДЮСШ (Долина) 5:0,
ДЮСШ (Самбір) – ФК «Сталь» (Київ) 0:1,
ДЮСШ-2 (Стрий) – ДЮСШ (Борислав) 5:1,
ДЮФК «Дрогобич» – ДЮСШ-1 (Стрий) 3:0.

У півфіналах були зафіксовані такі результати:

ДЮСШ-2 (Стрий) – ФК «Сталь» (Київ) 3:2,
ДЮСШ (Біла Церква) – ДЮФК (Дрогобич) 6:2.
У матчі за третє місце ДЮФК (Дрогобич) розгромили ФК «Сталь» 5:0.

У цьогорічному фіналі зійшлися юнацькі команди ДЮСШ-2 (Стрий) та ДЮСШ (Біла Церква). Відкрили рахунок господарі змагань – 1:0 (м’яч на рахунку Стаса Максиміва). Однак, згодом білоцерківські футболісти зуміли зрівняти рахунок – 1:1. У другому таймі гості вийшли вперед – 1:2. Але під завісу другого тайму стрияни зусиллями Максима Братуша встановили паритет – 2:2 .

В серії семиметрових влучнішими були гості з Білої Церкви – 1:2, які стали цьогорічними переможцями турніру. Друге місце виборола команда «ДЮСШ-2» (Стрий), третє – ДЮФК (Дрогобич). Переможець та призери V традиційного юнацького турніру пам’яті А. Бойка були нагороджені кубками, медалями та грамотами. Суддівський комітет турніру визначив кращих гравців у номінаціях: воротар – Святослав Снігур (ДЮСШ-2 Стрий), захисник – Олександр Ковбаснюк (ФК «Сталь» Київ), бомбардир – Ігор Мусієнко (ДЮСШ Біла Церква), гравець – Іван Ташак (Новий Розділ). Усі вони були нагороджені футбольними статуетками, дипломами та книгою автора цих рядків «255 славетних постатей футбольної Стрийщини».

Організатори турніру висловлюють слова щирої подяки за допомогу в проведенні цього турніру голові Стрийської міської організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність», депутату Стрийської міської ради, генеральному директору ТОВ «Видавничий Дім «УКРПОЛ» Сергію Ковальчуку, голові благодійного фонду «Добре серце» Олегу Канівцю, директору ДЮСШ Олексію Кухару.
    За матеріалами редакції газети "Фортуна"

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На Самбірщині відзначили Всесвітній день футболу (фото) На Самбірщині відзначили Всесвітній день футболу (фото) Опубліковано: Вівторок, 12 грудня 2017 До Всесвітнього дня футболу 7 грудня у спортзалі Самбірської ДЮСШ відбувся турнір дівочих команд шкіл міста і району. За перемогу змагалися юні футболістки міської ДЮСШ, 4-ої, 7-ої, 8-ої, 9-ої і 10-ої загальноосвітніх шкіл Самбора, по дві команди з Рудок та Нового Калинова, команди з сіл Корналович...

Переглядів: 473 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Футбольний екватор пройдено Футбольний екватор пройдено Опубліковано: Понеділок, 27 листопада 2017 Минулого тижня на футбольних полях Львівщини закінчилося перше коло обласного чемпіонату серед учнів ДЮСШ 2002-2003 та 2004-2005 р.н. Усі команди за жеребом були розподілені на 4 групи. У нашій групі виступали 7 команд з Жидачева, Миколаєва, Нового Роздолу, Сколе, Стрия, Стрийського р-ну та Ходорова. Усі...

Переглядів: 628 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook