Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася зимова сесія Очно-дистанційної школи МАН

Опубліковано: Вівторок, 16 січня 2018 

min
max

З 10 до 12 січня Львівська обласна МАН проводила зимову сесію для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів області.

У зимовій сесії взяли участь 104 старшокласники. Під час сесії навчання відбувалося у 7 секціях: математика. фізика, хімія, історія, українська мова та література, географія, біологія.

 

Кілька перших післяріздвяних днів учні очно-дистанційної школи МАН провели на зимовій сесії. Зустрілись учні на Коперника, 42, де їх привітав різдвяний вертеп. Його підготували слухачі літературної студії Малої академії наук, під керівництвом Х. С. Волощак.

 

Секції української мови та літератури

Протягом цих холодних зимових днів учнів зігрівали любов до української літератури, мови та фольклору, якою щедро ділилися молоді педагоги МАН – Христина Стефанівна Волощак, Ірина Андріївна Климко, Тетяна Станіславівна Хомик.

Важливу роль у навчальному процесі відіграла підготовка до конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, під час якої юні науковці вправлялись у виконанні контрольних завдань, навчались опрацьовувати наукову літературу, оперувати джерелами та підготували міні-доповіді на задану тематику. Учні відзначили, що така прицільна плідна робота значно покращила їхню впевненість, допомогла сформувати навики самостійної роботи над матеріалом, виявила «слабкі місця», над якими ще є час попрацювати.

З навчально-пізнавальною екскурсією слухачі секції відвідали Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка, де дякуючи пані Віолі доторкнулись прямо і опосередковано до духовної і матеріальної спадщини великого українського генія.

Завершилось навчання інтелектуальною грою у стінах Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Спільно з учнями секції історії та хімії манівці відповідали на питання, що стосувались різдвяно-новорічної тематики.

 

Секція математики

 

В секції математики відбулися заняття за трьома напрямками: для учнів 10 - 11 класів проводилися лекції з підготовки до незалежного оцінювання, були прочитані теми, яким мало виділено годин у шкільній програмі, розв’язувались вправи підвищеної складності. А учні, які пишуть науково-дослідницькі роботи, готувались до написання письмових завдань у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт. Викладачі Львівського національного університету імені І.Франка подали різні методи розв’язувння завдань, надали консультації щодо написання науково-дослідницьких робіт. А надалі школярі матимуть можливість поглиблювати свої знання, використовуючи  систему управління навчальними ресурсами Moodle та консультуючись з тьюторами обласної МАН.

Зазначимо, що саме дистанційне навчання як нова форма організації освітнього процесу, що ґрунтується на використанні кращих традиційних і нових інформаційних та телекомунікаційних технологій, забезпечує якісну повноцінну освіту учнів, доступ до широкого інформаційного простору, підвищення результативності навчання слухачів МАН. Дистанційна форма навчання дозволяє без обмежень розширювати аудиторію слухачів, залучати учнів сільських шкіл до пошуково- і навчально-дослідницької діяльності, участі їх у районних, обласних, всеукраїнських конкурсних заходах для інтелектуально обдарованої учнівської молоді,

 

Щиро дякуємо всім за спільну працю та до нових зустрічей!

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Школярів Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «MAH-Юніор Дослідник» Школярів Львівщини запрошують до участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «MAH-Юніор Дослідник» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 Вихованців закладів позашкільної освіти, учнів 7-10 класів закладів загальної середньої освіти запрошують до участі у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН-Юніор Дослідник». Організатором конкурсу виступає Національний центр «Мала академія наук України». Змагання відбуватимуться у номінаціях...

Переглядів: 1212 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Наукова школа для педагогічних працівників обласних малих академій наук на базі Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) (м. Женева, Швейцарія) Наукова школа для педагогічних працівників обласних малих академій наук на базі Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) (м. Женева, Швейцарія) Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 У рамках співпраці України та Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН),  яка є найбільшою у світі лабораторією фізики високих енергій і надає унікальні можливості долучитися до досліджень у сфері фізики високих технологій, Національний центр «Мала академія наук України» бере участь в освітніх...

Переглядів: 1497 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook