Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині не рекомендують допускати до навчання невакцинованих від кору дітей

Опубліковано: Середа, 17 січня 2018 

min
max

Про це 15 січня під час брифінгу повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняли рішення, згідно з яким з 22 січня поточного року обмежать доступ невакцинованих від захворювання на кір дітей в організовані дитячі колективи.

«Відтак, опісля канікул у тих закладах, де є зареєстровані випадки захворюваності на кір, рекомендовано обмежити відвідування дітей, які не були вакцинованими, до шкіл та дитячих садочків», - повідомила Ірина Микичак.

На даний момент охоплення вакцинацією від кору дітей на Львівщині складає 80 %.

Зазначимо, що у Львівській області зареєстрували 84 випадки кору, з яких – 56 у дітей, у Пустомитівському, Городоцькому, Жовківському, Золочівському, Буському та Сколівському районах та у місті Львові, де кількість хворих становить 61 особу.

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації закликає мешканців Львівської області не нехтувати безпекою та здоров’ям та робити вакцинацію від кору. Адже вакцинація – найосновніший метод попередження профілактики і, насамперед, профілактики ускладнень. Загроза кору є не у самій хворобі, але в ускладненнях, а особливо це стосується дорослих.

«Станом на сьогодні у Львівській області є 56 тисяч доз вакцини, більшість з яких знаходиться у медичних закладах», - наголосила Ірина Микичак.

Варто зауважити, що кір – це інфекційне захворювання , яке є високонтактним. Перебіг епідемій характеризується тим, що вони є хвилеподібними.

Останнє серйозне зростання зафіксували у 2017 році.

Кір – інфекція керована. На рівень її захворюваності можна впливати вакцинацією. Хвороба не має специфічного лікування, оскільки це інфекція дитячого віку. Відтак, до неї застосовують симптоматичне лікування.

Немає коментарів

Схожі статті:

Через спалах кору на Львівщині продовжать канікули (відео) Через спалах кору на Львівщині продовжать канікули (відео) Опубліковано: Вівторок, 16 січня 2018 У зв’язку з підвищенням захворюваності на кір керівникам загальноосвітніх середніх шкіл, в яких зареєстровано випадки захворювання, рекомендують продовжити канікули до 22 січня. Про це під час брифінгу 15 січня повідомила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак. «Сьогодні відбулось...

Переглядів: 540 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

На Львівщині вакцинували від кору уже більше 20 тисяч дітей На Львівщині вакцинували від кору уже більше 20 тисяч дітей Опубліковано: Понеділок, 04 березня 2019 Усі заклади охорони здоров’я забезпечені необхідною кількістю вакцин для профілактики кору, паротиту та краснухи. Про це сьогодні, 4 березня, під час апаратної наради повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак. Станом на кінець лютого в області є понад 121 тисяча...

Переглядів: 269 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook