Період публікації:

від

до

Категорія:

Педагогічні читання у Львівському вищому професійному художньому училищі (фото)

Опубліковано: Середа, 17 січня 2018 

min
max

Традиційно в період зимових канікул у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» проходять педагогічні читання. Дні і години читань – це особливий час: він швидко плине, кожна його хвилина дарує учасникам незвичайні й довгоочікувані зустрічі, що наповнюють серце і розум творчою енергією, запалюють для подальших звершень.

Педагогічні читання, як одна з продуктивних форм методичної роботи з підвищення професійної компетентності педагогів, дозволяє вивчити та перейняти перспективний педагогічний досвід, обговорити актуальні проблеми освітньої практики, визначити шляхи їх вирішення і просто послухати цікаву інформацію, зустрітись із відомими людьми. Не стали винятком і цьогорічні зустрічі. На читаннях доповідачі виступали з живою промовою, розмірковували, вільно викладали власні думки, а у доповідях досвід та авторські узагальнення були викладені розгорнуто, образно, лаконічно, з мультимедійними презентаціями.

У рамках педагогічних читань створились оптимальні умови для неформального активного професійного спілкування, і це дало можливість педагогам розширити свою педагогічну свідомість, обмінятися досвідом, знайти однодумців.

Викладач фізичного виховання Вовк Х.І. підготувала інформацію про наших воїнів, які брали участь у змаганнях «Ігри нескорених». Педагог розповіла про кожного з учасників, їхній шлях до перемоги, рід занять.

Вихователь Ступник О.В. виступила з доповіддю «Навчання українців закордоном», чим викликала хвилю дискусій у залі. Педпрацівники мали можливість поділитись власними думками щодо здобуття освіти закордоном наших дітей, переваги і недоліки.

Викладач хімії та біології Войціховська Л.П. поділилась з присутніми власними думками щодо мотивації учнів до навчання, або як «Подарувати учневі крила».

Другий день педагогічних читань був ще більш насиченим, ніж попередній.

Майстер виробничого навчання, вітражник Литвинюк О.А. поінформував про тенденції сучасного вітражу. У презентації педагог показав застосування вітражних виробів у інтер’єрі та екстер’єрі; познайомив із сучасними львівськими майстрами вітражної справи і їхніми роботами.

Молодий майстер виробничого навчання, випускниця училища Залеська К.І. підготувала цікаву доповідь про художній текстиль. Свою розповідь доповнила фотографіями старих і сучасних текстильних виробів, ляльок, килимів, лижників і інших.

Литвин В.З., майстер виробничого навчання з професії маляр, розповів про системи утеплення фасадів, переваги і недоліки.

Викладач інформатики Рудковська О.В. у своїй доповіді «Хмарні технологій в навально-методичній роботі» намагалась довести доцільність їх використання і рекомендації з їх впровадження.

Котула Р.М., викладач художніх спецдисциплін, познайомила присутніх із творчістю відомого художника - реставратора В. Магінського.

Зустріч із відомим львівським майстром пензля, членом спілки художників України, завкафедри «Дизайну», викладачем Національної академії мистецтв Віктором Москалюком принесла багато позитивних емоцій і вражень. Митець розповів про свій творчий доробок, персональні виставки. Поділився із педагогами шляхами мотивації учнів до навчання; давав відповіді на запитання, які цікавили педколектив. Розповідь про художника продовжив колекціонер, мистецтвознавець - теоретик Володимир Гузар.

До 100-річчя від дня народження В. Сухомлинського методистом училища Турчиняк Н.В. розроблено ряд заходів із залученням педагогічного та учнівського колективів, що відбуватимуться протягом року, тож на педагогічних читаннях викладач української мови та літератури Вітрик О.В. виступила з доповіддю «Педагогічні ідеї В.О. Сухомлинського як концептуальна основа особистісно-зорієнтованого підходу в навчанні, вихованні учнів».

Завершились цьогорічні педчитання виступом практичного психолога Жежнич Т.Я. з бесідою «Професійна мобільність педагога». Психолог порівняла педагогів із мандрівниками, які, мандруючи, зустрічають нових людей (учнів), пізнають довкілля, діляться враженням і досвідом.

Педагогічні читання сьогодні є одним з небагатьох заходів, де педагог має трибуну, з якої дістає можливість заявити про себе, або взяти участь в професійному діалозі, розповісти про свої педагогічні пошуки, знахідки, досягнення, обговорити цікаві й важливі професійні проблеми.

Матеріал підготувала методист ДНЗ «Львівське ВПХУ» Турчиняк Н.В.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Червоними і чорними нитками...» «Червоними і чорними нитками...» Опубліковано: Четвер, 14 листопада 2019 14 листопада 2019 року в НРЦ «Довіра» відбулись педагогічні читання з нагоди ювілею – 90-ї річниці від дня народження великого українського поета, перекладача, літературного критика, громадсько-політичного діяча, Героя України Дмитра Павличка. Пізнавальними були розповіді ведучих Гогоші І.В. та Поліщук...

Переглядів: 555 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Педагогічні читання в НРЦ «Левеня» Педагогічні читання в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Четвер, 10 жовтня 2019 А у педагогів НРЦ "Левеня" продовжується тиждень приурочений до Всесвітнього дня зору. 9 жовтня 2019 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради "Навчально-реабілітаційний центр "Левеня" відбулись педагогічні читання, на яких педагоги мали змогу детальніше ознайомилися з жінкою, котра "бачила...

Переглядів: 320 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook