Період публікації:

від

до

Категорія:

Ми мусимо навчитися чути себе українцями — не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіціальних кордонів (фото)

Опубліковано: Понеділок, 22 січня 2018 

min
max

Цього року, 22 січня, ми в дев’ятнадцяте відзначаємо День соборності України. 99 років тому уряди УНР і ЗУНР,  втілюючи прагнення українців жити в соборній державі, ухвалили «Акт злуки УНР і ЗУНР» об‘єднавши дві українські держави в одну  – Українську Народну Республіку.

Що ж нас поєднало? Напевно, Акт злуки був кульмінацією національно-визвольних змагань і державотворчого процесу, цей документ юридично скріпив бажання українців жити в соборній, незалежній державі. Але наша єдність має набагато глибше коріння – це історична пам’ять, яку не вдалося викорінити Австро-Угорській, Російській і радянській імперіям. Нас єднають наші славні пращури князі України-Русі та їх хоробрі дружинники, українські гетьмани та їх славні лицарі-козаки, та багато інших синів і дочок нашої землі, які боролися за незалежність України.  Нас єднали і єднають світочі української культури : Т.Шевченко, І.Франко, Леся Українка та інші, які розуміли, що саме в єдності сила народу. Поєднує нас і прагнення до волі, до свободи.

Ми повинні усвідомити що ми не тільки жителі Галичини чи Донбасу, Півдня чи Сходу, ми належимо до прадавнього народу – русинів-українців.

Про ці важливі для нашого суспільства події говорили вчителі ліцею з своїми учнями під час інформаційно-просвітницьких заходів сьогодні 22 січня 2018 р.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Під знаком генія (фото) Під знаком генія (фото) Опубліковано: Субота, 10 березня 2018 Березневі дні в Україні традиційно пов’язані з іменем Тараса Шевченка, його пророчим словом, силою духу та безсмертними заповітами. Для багатьох українців любов до рідної землі розпочалася з «Кобзаря», і вже не одне покоління дивується з актуальності Тарасових пророцтв. Не можна не згадати слова Остапа...

Переглядів: 297 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень правових знань у Золочівському економічному ліцеї (фото) Тиждень правових знань у Золочівському економічному ліцеї (фото) Опубліковано: Вівторок, 19 грудня 2017 Упродовж 11-18 грудня в ліцеї проходив тиждень правознавства. В понеділок ліцеїсти ознайомились з основними статтями міжнародних договорів, що стосуються прав людини та мали змогу пригадати права які мають неповнолітні. У вівторок у групі Е-2 було проведено відкрите заняття на тему «Юридична відповідальність»....

Переглядів: 378 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook