Період публікації:

від

до

Категорія:

Підготовка до Святої вечері у школі

Опубліковано: Вівторок, 23 січня 2018 

min
max

18 січня українці знову готують кутю, це третя різдвяна кутя. З цим днем пов'язано безліч традицій та народних прикмет. Називається кутя «голодною» тому, що увесь день, окрім ввечері, і до наступного дня, доки не освятять воду, люди нічого не їли. Сама вечеря як і на Свят-вечір теж має бути пісною, проте містить значно менше страв; окрім куті та узвару на столі обов’язково повинні бути і вареники.

Сідати за стіл прийнято із першою зіркою на вечірньому небі. Помолившись, починають трапезу трьома ложками куті; нею ж і завершують.

Учні КЗ ЛОР "Підгірціваська спецшкола-інтернат  І -ІІІ ст" разом з наставниками Марущак Л.С., Бабій С.Л., Романів О.В., Монаршук А.М., Брич Л.Т., Козак З.І. також готували  страви на другий Свят-вечір.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Прем'єра фільму "Незламні" Прем'єра фільму "Незламні" Опубліковано: Середа, 23 жовтня 2019 Сьогодні діти нашої школи разом із педагогами Гладій З. Л. та Чижмар О. П. мали змогу побувати на презентації кінострічки "Незламні", о. Михайла Гределя. Фільм "Незламні" - короткометражний художній iсторико-документальний фільм, знятий на основі реальних подій, що розгортаються у місті Городку на...

Переглядів: 522 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Вечірнє кафе "Вчитель - мій друг" Вечірнє кафе "Вчитель - мій друг" Опубліковано: Середа, 23 жовтня 2019 Вечірнє кафе "Вчитель - мій друг" для 5 класу підготувала і провела психолог Щих М.Б. У неформальній обстановці учні, за чашкою чаю, відповідали на питання вікторини, анкети "Яким повинен бути сучасний вчитель", розігрували різні ситуації, а також вітали своїх педагогів.

Переглядів: 482 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook