18 січня українці знову готують кутю, це третя різдвяна кутя. З цим днем пов'язано безліч традицій та народних прикмет. Називається кутя «голодною» тому, що увесь день, окрім ввечері, і до наступного дня, доки не освятять воду, люди нічого не їли. Сама вечеря як і на Свят-вечір теж має бути пісною, проте містить значно менше страв; окрім куті та узвару на столі обов’язково повинні бути і вареники.
Сідати за стіл прийнято із першою зіркою на вечірньому небі. Помолившись, починають трапезу трьома ложками куті; нею ж і завершують.
Учні КЗ ЛОР "Підгірціваська спецшкола-інтернат І -ІІІ ст" разом з наставниками Марущак Л.С., Бабій С.Л., Романів О.В., Монаршук А.М., Брич Л.Т., Козак З.І. також готували страви на другий Свят-вечір.
Немає коментарів