Період публікації:

від

до

Категорія:

В єдності - сила

Опубліковано: Вівторок, 23 січня 2018 

min
max

   В Арламівськоволянському ЗЗСО І- ІІ ст. Мостиської міської ради Львівської області (керівник О.М.Костира) урочисто відзначили День Соборності України.

   Педагог – організатор  Криворука О.Я. разом з учнями 9 класу підготувала виховний захід «В єдності – сила народу».

    Метою заходу: поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення, пробудження iнтересу до вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; формування рис громадянина Української держави; виховання національної свiдомостi учнiв i людської гiдностi, любовi до Батькiвщини.

      Школярі декламували вірші про Україну, співали пісні. Дівчатка виконали танок на мелодію пісні « Щастя нам, українці». Особливо  сподобалося  глядачам виконання пісні «Боже,  послухай благання» ученицями Майєр М. та Калитовською Ю. Присутні  переглянули мультимедійну презентацію з історії «День Соборності та Свободи України», відчули відгомін тих далеких подій, коли творилася українська державність, збагнули значення Акту злуки ЗУНР і УНР для прийдешніх поколінь.

    Педагог – організатор наголосила, що  Соборність Української держави - одвічна мрія, яку плекав народ протягом усієї історії боротьби за незалежну Україну. Лише соборна, незалежна і вільна Україна має шанс увійти до спільноти процвітаючих країн як рівноправний партнер і перспективний лідер центрально-східного регіону Європи. Саме тому значення Свободи як невід'ємної складової незалежної України набуває особливого змісту і стає нерозривно пов'язаним з Соборністю наших земель.

   Завершився захід виступом директора школи. Відзначила, що єдність України є значущим фактом, коли раз у раз з усіх сторін політики - радикали кидають гасла про можливе від'єднання того чи іншого регіону від соборного тіла матері -України. Історичний момент і значимість Свободи та Соборності диктує необхідність підсилення цих складових Незалежності в свідомості народу, в наших традиціях та в історії нашої Державності.

 

 

 

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У День Злуки  – тримаймося за руки У День Злуки – тримаймося за руки Опубліковано: Понеділок, 27 січня 2020 День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності. У цей день головною традицією є побудова «живого ланцюга» як символічний знак єдності.  Школярі Золотковицької ЗОШ І-ІІ ступенів Мостиського району доєдналися до Всеукраїнської акції і утворили  «живий ланцюг» . єднаючись під...

Переглядів: 811 Коментарів: 0

Відділи освіти

День соборності України (фото) День соборності України (фото) Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 22.01.2020 року у Лівчицькій спецшколі було проведено тематичну лінійку «День Соборності – славетний день в історії України». Мета виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення;...

Переглядів: 774 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook