Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині торік відкрили 5 навчально-практичних центрів

Опубліковано: Середа, 31 січня 2018 

min
max

Мережа професійно-технічнної освіти області налічує 51 заклад освіти, у якому навчаються 22 977 учнів за 235 спеціальностями.

Фінансування професійної освіти відбувалась за рахунок державної субвенції у розмірі 43,9 млн грн. та коштів обласного бюджету – 311 млн грн. Загалом сума витрат на професійно-технічну освіту становила 355 млн грн.

Задля підвищення професійного рівня підготовки та зацікавленості молоді професійною освітою створили 5 навчально-практичних центрів.

«Створення подібних центрів залишиться в пріоритеті діяльності департаменту освіти, адже такі центри дають неабиякий поштовх до якісного розвитку професійно-технічної освіти. У планах є створити ще кілька практичних центрів, один з яких має бути міжгалузевим», - зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Відтак, на Львівщині почали діяти навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну, навчально-практичний центр інноваційного кравецтва, навчально-практичний центр з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування», навчально-практичний центр інноваційних будівельно-реставраційних і деревообробних технологій та навчально-виробнича майстерня з опорядження деревини.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Опубліковано: Середа, 08 квітня 2020 Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у листі щодо завершення навчального року в профтехах, який був розісланий 8 квітня 2020 року. «Зараз ми маємо...

Переглядів: 5281 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Сьогодні, 23 січня, в області відбувається розширене засідання Регіональної ради професійної освіти при голові Львівської обласної державної адміністрації. Участь у ній взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський. «Сьогодні ми з вами будемо бачити...

Переглядів: 958 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook