Період публікації:

від

до

Категорія:

Успіх реформи системи інституційного догляду залежить від громади: експерти соціальної сфери взяли участь у засіданні робочої групи (фото)

Опубліковано: Четвер, 01 лютого 2018 

min
max

Реформа системи інституційного догляду на Львівщина рухається у правильному напрямі: позитивна співпраця із обласною радою, залучення широкого представництва різних служб та департаментів, а також вивчення іноземного досвіду дозволяють спостерігати позитивну динаміку у цьому питанні.

Про це 31 січня йшлося під час засідання міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

«Зміни, які ми маємо намір впроваджувати у життя, повинні йти на користь дітей. Інституції, бізнес та громадські організації мають розуміння, що роботи у цьому напрямі дуже багато. Проте, переймаючи досвід інших країн, ми можемо передбачити усі ризики та напрацювати алгоритм їх мінімізації», - зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

В межах зустрічі члени міжвідомчої робочої групи порушили питання щодо сучасного стану реалізації І етапу Плану заходів Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки у Львівській області. Окрім того, наголосили на необхідності проведення інформаційної кампанії та широкого поширення відомостей про реформу шляхом напрацювання комунікаційної стратегії.

Зазначимо, 1 лютого у Львові відбудеться ІІ обласна конференція «Разом для дітей!», під час якої представники Міністерств, Уповноважений президента України з прав дитини, керівництво Львівської ОДА, всіх районів та громад, керівники закладів, експерти та громадські організації обговорять реформу системи інституційного догляду дітей, яка розпочалась влітку минулого року.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Лілія Гриневич: Привабити студентів та зупинити їх відтік можна лише якістю вищої освіти, яка зростає Лілія Гриневич: Привабити студентів та зупинити їх відтік можна лише якістю вищої освіти, яка зростає Опубліковано: Четвер, 01 лютого 2018 Головна мета реформування системи вищої освіти – забезпечення якості освіти. Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на засіданні розширеної Колегії МОН 26 січня 2018 року. Вона зазначила, що попри значну проблему з фінансуванням, це не єдина і не ключова причина...

Переглядів: 477 Коментарів: 0

Вища освіта

Робочий семінар у рамках українсько-польського проекту "Нова українська школа - 2" Робочий семінар у рамках українсько-польського проекту "Нова українська школа - 2" Опубліковано: Понеділок, 20 листопада 2017 У вересні 2017 р. Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з Центром Розвитку Освіти у Варшаві розпочав реалізацію українсько-польського проекту «Нова українська школа-2» в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща.  Цей...

Переглядів: 369 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook