Період публікації:

від

до

Категорія:

Навчально-практичний семінар «Поєднання історії і сучасності у підготовці кваліфікованих робітників» (фото)

Опубліковано: Понеділок, 05 лютого 2018 

min
max

Днями на базі ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» відбувся навчально-практичний семінар на тему: «Поєднання історії і сучасності у підготовці кваліфікованих робітників».

На захід були запрошені майстри виробничого навчання, викладачі спецпредметів художніх професій професійно-технічних навчальних закладів Львівщини.

Модератор семінару – Гузюк В.Б., методист Навчально-методичного центру ПТО у Львівській області.

З вітальним словом про навчальний заклад виступила заступник директора з навчально-виробничої роботи Осипович Л.Я., яка розповіла про працівників та учнів училища, їхні досягнення. Присутні мали можливість ознайомитись з матеріально-технічною базою училища.

Викладач-методист Погребняк О.С., яка буде цього року проходити чергову атестацію, запросила гостей і працівників училища на відкритий позанавчальний виховний захід «Яків Гніздовський – видатний графік», який вона підготувала спільно з учнями групи № 301. Присутні мали можливість познайомитись із біографією і творчою спадщиною нашого земляка.

Після закінчення виховного заходу та його обговорення були презентовані на розгляд декілька актуальних питань вдосконалення навчально-виховного процесу. Денькович Н.А., викладач спецдисциплін художнього профілю ДНЗ «Львівське ВПХУ», виступила із доповіддю на тему: «Педагогічні умови ефективної взаємодії викладача і учня під час навчання художніх дисциплін в ПТНЗ». Викладач поділилась досвідом викладання, описала та продемонструвала результати нетрадиційних форм і методів навчання, які вона застосовує на уроках і у позанавчальний час при роботі зі своїми учнями, зокрема проектне навчання, відвідування музеїв і виставок, екскурсії. Педагог постійно повинен перебувати у постійному контакті з учнем, не лише вчити, але і навчатися сам, здобуваючи щось нове. Це не змінює особистість учня, а злегка направляє її у правильне русло через дотримання комунікативних методів дослідження і навчання, через новаторські методи навчання.

Голуб І.М., викладач спецдисциплін художнього профілю ДНЗ «Львівське ВПХУ», спільно зі своїми учнями Панасовським Я. і Щигелем В. підготували цікаву доповідь на тему: «Еволюція дизайну та використання віртуальної реальності». Присутнім продемонстрували можливості 3-D ефекту, його застосування у дизайні інтер’єру.

Сліпчишин Л.В., доктор філософії, старший науковий співробітник, доцент кафедри освіти дорослих «Львівського навчально-наукового центру професійної освіти», розповіла про історичний аспект розвитку художньої професійної освіти Східної Галичини.

Окрім виховного заходу та семінару, гості оглянули виставку учнівських робіт.

Матеріал підготувала методист Турчиняк Н.В.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Просвітницький семінар з елементами тренінгу Просвітницький семінар з елементами тренінгу Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 28 лютого в Підлипецькій ЗОШ І-ІІ ст. Золочівського району відбувся інформаційно-просвітницький семінар  з елементами тренінгу  за темою « Формування активної життєвої позиції в умовах НУШ ».   Досвідом роботи ділилась вчителька  англійської мови НУШ, «агент змін» -  Приставська Аліна Леонідівна. Організація...

Переглядів: 1196 Коментарів: 0

Відділи освіти

ГО «Відкритий світ молоді» організовує україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» ГО «Відкритий світ молоді» організовує україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 Громадська організація «Відкритий світ молоді» 5-10 квітня 2020 року в рамках діяльності організації проведе україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю», а також ознайомить з культурною спадщиною Угорщини, Австрії та Словаччини. Метою...

Переглядів: 826 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook