Період публікації:

від

до

Категорія:

«Масові онлайн курси дають більші можливостей для якісної освіти дітей з сільських шкіл та непідконтрольних територій», - Лілія Гриневич на презентації платформи BeSmart

Опубліковано: П`ятниця, 09 лютого 2018 

min
max

Масові онлайн курси є важливою додатковою опцією для навчання сучасних дітей, і Міністерство освіти і науки усіляко підтримує такі ініціативи. На цьому наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації безкоштовної онлайн-платформи з підготовки до ЗНО BeSmart (http://besmart.eduget.com.)

«Сьогодні масові онлайн-курси набувають особливої популярності. І не тому, що це просто модно, а тому, що ці технології допомагають відповісти на значні виклики сьогодення – створення інтерактивних та цікавих матеріалів для дітей, забезпечення доступу до якісної освіти, надання можливостей для навчання впродовж життя. Усі ці виклики є особливо важливими й для України. Сучасним дітям нудно в теперішній українській школі, ми маємо молодь на непідконтрольних територіях, яка взагалі не має доступу до української освіти, та дітей у сільських школах, де якість освіти є нижчою, за міську», - зазначила Лілія Гриневич.

За її словами, саме через це МОН взяло курс на диджиталізацію української освіти. Зокрема, у бюджеті на 2018 рік закладено близько 54 млн гривень на створення національної освітньої платформи. На розробку електронних підручників у бюджеті закладено ще 41 млн грн.

Міністр також розповіла, що МОН залучає та підтримує й інші освітні платформи для того, аби вони створювати підготовчі онлайн-курси для школярів.

Зокрема, йдеться про курси на онлайн-платформі Prometeus: з української мови та літератури, історії України та математики.

Також на сайті студії онлайн освіти EdEra можна підготуватись до складання ЗНО з української мови та літератури.

«Дистанційний курс – це потужний інструмент, який може допомогти дітям з неконтрольованих територій опанувати предмети українознавчого циклу, що вони не можуть вивчати у своїй школі. Окрім того, це можливості й для дітей з менш заможних сімей, які не можуть ходити на додаткові заняття, а шкільної освіти для підготовки до оцінювання для них недостатньо», - додала Лілія Гриневич.

За словами голови Одеської ОДА Максима Степанова, одна з переваг платформи BeSmart у тому, що на ній представлений майже весь спектр предметів, з яких складають зовнішнє оцінювання. А саме підготовчі курси з української мови та літератури, математики, історії України, англійської мови, фізики, хімії, географії та біології.

Кожен курс складається з навчальних модулів, розроблених за програмою ЗНО, та містить відеоуроки (понад 2 тис.), конспекти, тести (понад 20 тис.), тренажери. Авторами курсів є провідні вчителі українських шкіл та вишів, експерти ЗНО. Усі курси отримали схвальні відгуки від відповідних експертних установ МОН (зокрема, Інституту модернізації змісту освіти).

Апробація курсів інтернет-платформи BeSmart відбувалася протягом квітня-червня 2017 року в Одеській області. Загалом матеріалами курсів користувалися близько 8 тис. учнів з майже 500 шкіл області. Підсумком апробації став той факт, що в загальному рейтингу областей України за результатами ЗНО Одеська область в окремих предметах підняла свої позиції на 5-7 місць та вийшла в ТОП-3 областей із найкращою динамікою зростання.

Джерело: офіційний сайт МОН

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Онлайн платформа Be Smart пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину Опубліковано: П`ятниця, 27 березня 2020 Онлайн платформа Be Smart / Будь розумним https://besmart.studv пропонує свої ресурси для навчання учнів під час карантину. Платформа Be Smart – це абсолютно безкоштовний ресурс для тих, хто не має репетиторів, але має Інтернет, хоче покращити свої результати ЗНО, хоче почуватися впевнено та отримати...

Переглядів: 4242 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

«З учнями про освіту та кар’єру»: стартував новий безкоштовний онлайн-курс для вчителів і батьків «З учнями про освіту та кар’єру»: стартував новий безкоштовний онлайн-курс для вчителів і батьків Опубліковано: П`ятниця, 06 березня 2020 Міністерство освіти і науки України інформує про запуск онлайн-курсу для вчителів старших класів, класних керівників, соціальних педагогів, шкільних психологів, молодіжних працівників і батьків школярів – «З учнями про освіту на кар’єру». Курс створено мережею EducationUSA в Україні за підтримки посольства...

Переглядів: 957 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook