Період публікації:

від

до

Категорія:

Василь Стус – поет, який обрав долю борця

Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 

min
max

Бездіяльність є

великим гріхом

проти народу.

Саме під такою назвою у ДНЗ «Львівське ВПХУ» проведено виховний захід з нагоди 80-річчя з дня народження Василя Стуса.

Мета виховного заходу:

ознайомити учнів з життєвим подвигом та творчим шляхом В. Стуса;
виховувати в молоді почуття національної свідомості та відповідальності крізь призму творчості поета.

Члени гуртка святково оформили кабінет, виготовили стенд «Василь Стус 06.01.1938 – 04.09.1985» та плакати: «Довіку не буде з мене раба», «Народе мій, до тебе я ще верну...» та написали на дошці «Митець потрібен своєму народові та й усьому світові тільки тоді, коли його творчість зливається з криком його нації». На вишитому рушнику портрет Василя Стуса, квіти, кетяги калини.

У вступному слові керівник гуртка «Національно-патріотичного виховання» ДНЗ «Львівське ВПХУ» Сокіл Л.С. наголосила на всенародному визнанні поета рідкісного таланту, який обрав доля борця - Василя Стуса.

Учні групи №204 розповіли про дитинство та студентські роки поета, які мали вплив на формування його життєвих поглядів та громадянської позиції. Василь Стус є представником покоління «шістдесятників» - покоління, яке будило національну самосвідомість, висвітлювало соціальні суперечності. У своїх творах поет писав про своє життя, розмірковував над життям народу. Василь Стус – людина незламної волі, яка не втратила віри в свої ідеали хоча саме ці ідеали і привели його до смерті в ув’язненні... Поет прожив лише 47 років, 21 з яких провів у тюрмах. Радянська система боролася з ним, проте - не перемогла!

Учні читали поезію Василя Стуса та переглянули відео: «Василь Стус 1938-1985»; «Із забуття в безсмертя! Василь Стус»; «Василь Стус. Обличчя України», «Василь Стус: «Долі не обирають...».

Євген Сверстюк сказав про Василя Стуса: «... він обрав хрест, приготовлений його народові». За що знищили поета, за що розпинали його на хресті? За незрадливу душу, за любов до рідного народу.

З впевненістю і твердо Стус сказав: «Народе мій, до тебе я ще верну...» і він повертається до нас своїм словом, вчить любити правду, бути чесними і відданими своєму народу.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 810 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 641 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook