Період публікації:

від

до

Категорія:

Підсумки проведення соціально-психологічного тижня «Свідоме теперішнє – щасливе майбутнє»

Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 

min
max

З 05 по 09 лютого в Сокальській санаторній школі–інтернаті пройшов тиждень психології.

Протягом цих днів учні розширювали знання про науку «психологію», розвивали пізнавальну активність, підвищували рівень знань про особливості дружніх стосунків, вчились навичкам конструктивного спілкування, творчої праці в команді і вміння висловлювати власні думки.

«Нічого не цінується так дорого, і не коштує так дешево, як ввічливість». Під таким девізом з учнями 1-4 класів були проведені заняття, які активізовували обізнаність учнів про слова ввічливості, розвивали комунікативні здібності, вміння працювати в групах.

З учнями 5-х класів було проведено заняття «Мій клас – моя сім’я» Справді, разом із природними потребами у кожної людини є ще одна життєва необхідність – бажання мати друзів. Недаремно у народі кажуть: «Людина без друга – як їжа без солі». З метою підвищення рівня знань учнів про особливості дружніх стосунків, дружбу, яка вона є, вмінню безконфліктного спілкування було проведено це заняття. Як підсумок – учні створили колаж «Мій клас – моя сім’я».

Дуже цікаво пройшов брейн-ринг «Міфи і правда про дівчаток і хлопчиків» у 6-х класах.

Емоції супроводжують нас все життя, вони виражають наше ставлення до себе, інших людей та оточуючого світу. Переживання та емоції є нормальними і природними. Людина позбавлена емоцій, була б подібна до механізму. На тренінговому занятті «Я у світі емоцій» учні 7-х класів, навчались способам конструктивного вербального вираження почуттів, умінню відкидати та ігнорувати негативні емоції. За допомогою вправи «Я і мій улюблений колір» школярі отримали інформацію про емоційні особливості людини.

«Вибір професії – це друге народження людини» - під таким девізом пройшли заняття у старшокласників. Діти ознайомились з інформацією про світ професій. За допомогою пройдених тестів, в учнів склалося уявлення про свої інтереси, здібності, нахили. Кінцевою метою цього заходу було скерувати школярів на правильний, свідомий вибір професії, з урахуванням реальних можливостей, особистих і суспільних інтересів.

Традиційно тиждень психології завершується «Парканом думок, відвертості та пропозицій», на якому учні мають змогу на папері висловити всі свої пропозиції та побажання, для покращення шкільного життя.

Соціально-психологічна служба

Немає коментарів

Схожі статті:

Ми у світі емоцій (фото) Ми у світі емоцій (фото) Опубліковано: Понеділок, 19 лютого 2018 Пізнаючи дійсність, людина так чи інакше ставиться до предметів і явищ, які її оточують: до речей, людей та до самої себе. Одні явища дійсності викликають радість, захоплення, інші - тугу, смуток, розчарування. Такі переживання називають емоціями та почуттями. В емоціях виявляється позитивне або негативне...

Переглядів: 417 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Впусти психологію у свій світ (фото) Впусти психологію у свій світ (фото) Опубліковано: Понеділок, 20 лютого 2017 Для формування психологічної культури учнів та покращення психологічного мікроклімату з 6 по 11 лютого 2017 року у Сокальській санаторній школі-інтернат був проведений тиждень соціально-психологічної служби. Протягом цих днів учні розширювали знання про науку “психологію”, розвивали пізнавальну активність,...

Переглядів: 662 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook