Період публікації:

від

до

Категорія:

20 лютого - День вшанування Героїв Небесної Сотні

Опубліковано: Вівторок, 20 лютого 2018 

min
max

20 лютого -  День  вшанування подвигу учасників Революції гідності, Героїв Небесної Сотні. Щорічно у ці холодні лютневі дні відбуваються заходи не тільки на Майдані Незалежності у Києві, де люди покладають лампадки і квіти на місця розстрілів Небесної Сотні, але і по всій Україні велелюдно вшановують пам'ять загиблих. З метою увічнення пам'яті усіх, хто віддав своє життя, відстоюючи права і свободи людини,  у Краковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Романа Шухевича Яворівського району, відбулася низка  заходів.

Старшокласники  разом із педагогами школи чисельно зібралися у місцевому храмі святого Миколая Чудотворця на спільну поминальну молитву за невинно убієнних. Відслуживши панахиду, парох церкви отець Іван Кащук звернувся до присутніх із словом проповіді. Слова священика вразили, глибоко запали у душі підростаючого покоління. Ми не маємо права забувати про подвиг Героїв, адже у вирішальний для країни час вони пожертвували собою заради України.

Простим, але дієвим видом жертви за спочилого є свічка, яка запалюється за його упокоєння. Тож учні та вчителі школи запалили лампадки біля ритуального пам’ятного стенду з іменами Героїв Небесної Сотні.

Вчитель історії Живицький С. В. організував для школярів перегляд документального фільму «Небесна Сотня  –  воїни світла». Вражаючі кадри про найкривавіші дні Майдану, коли незахищені мітингувальники йшли під кулі на смерть.

Заходи  у школі відбуватимуться і в наступні дні місяця. 21лютого  у приміщенні Народного дому смт. Краковець відбудеться творча зустріч «Майдани наших душ  чекають вознесінь» із поетесою та львівською правозахисницею Наталією Крісман і поетом-франківчанином, воїном АТО, Романом Лесюком. На захід запрошений  учасник бойових дій на сході України 2014-2015 років Михайло Ляля.

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook