Період публікації:

від

до

Категорія:

Підсумки фестивалю різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» (фото)

Опубліковано: Четвер, 22 лютого 2018 

min
max

15 лютого в приміщенні Історико-етнографічного музею «Бойківщина» м. Самбора проведено підсумки фестивалю різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» за участю учнівської молоді закладів ПТО Львівської області. За Юліанським календарем східна церква святкує Стрітення.

В програмі святкового дійства прозвучали різдвяні колядки «Дивная новина», «На столі свята вечеря» у виконанні учнів Самбірського професійного ліцею сфери послуг.

Виступила директор історико-етнографічного музею «Бойківщина» м. Самбора Данчин Роксоляна Степанівна та подякувала за цікаві різдвяні композиції, які створювали святкову атмосферу в музеї. Оголосила підсумок конкурсу глядацьких симпатій у номінаціях:

  • краща різдвяна композиція – Бориславський ПЛ,
  • кращий різдвяний дідух – Турківський ПЛ,
  • краща різдвяна зірка – Боринський ПЛНПР,
  • краще застосування кольору та композиційного поєднання – Самбірський ППЛ,
  • пряникові композиції та різдвяний дідух – Самбірський ПЛСП,
  • різдвяна баба – Стебницький ПЛ,
  • участь у фестивалі різдвяних композицій  –  Погірцівське ВПУ.

Всі заклади ПТО отримали в подарунок книгу «Оновлення традицій» (виставка ікон кафедри сакрального мистецтва ЛНАМ у музеї «Бойківщина» м. Самбір).

Підвели підсумки та вручили грамоти Львівського державного Будинку техніки завідувач відділом Роздольська Іванна Іванівна та методист Калина Вікторія Василівна.

Організатор свята – Львівський державний Будинок техніки – висловлює щиру подяку адміністрації історико-етнографічного музею «Бойківщина» та ПТНЗ за співпрацю, організацію у проведенні заходу.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині пройшов фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» На Львівщині пройшов фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» Опубліковано: Середа, 11 грудня 2019 5 грудня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль різдвяних композицій «Над вертепом зірка ясна засіяла» у Стрийському вищому художньому професійному училищі. У фестивалі активну участь взяли заклади професійно-технічної освіти Львівської області, а саме: ВПУ № 34 м. Стрия,...

Переглядів: 695 Коментарів: 0

Профтехосвіта

У Львові відбувся фестиваль різдвяних композицій У Львові відбувся фестиваль різдвяних композицій Опубліковано: Понеділок, 17 грудня 2018 Різдво – свято тепла та родинного затишку. Це радісний день, який віщує про народження Сина Божого. Час, коли у будинках пахне смачною випічкою і ялинкою, а на вулицях міста Львова лунають колядки. Саме напередодні Різдва – як невід’ємного елементу духовного розвитку суспільства, 11 грудня працівниками...

Переглядів: 667 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook