Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкриття тематичної виставки, присвяченої Міжнародному дню рідної мови

Опубліковано: Четвер, 22 лютого 2018 

min
max

У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена Міжнародному дню рідної мови.

Експозицію виставки відкриває інформація про встановлення на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999році Міжнародного Дня рідної мови.

 Наступні експонати виставки

 -есей В. Федорченка (редактора відділу журналу «Дивослово») «Рідна мова – Божа благодать»;

-і того ж автора «Зникомість мов: українські перспективи крізь призму світового досвіду» в якій він доводить «стан постійної і невпинної боротьби вигартував її (українську мову) сформував її… дивовижну здатність до самовідродження…», «наша мова…з перспективою, їй жити й жити!».

Цікавим експонатом виставки є дослідження публіциста А.Загнітка «Мовний світ Олекси Тихого та мовнодержавні реалії сьогодення». Олекса Тихий, учитель з Донбасу, член-основоположник Української Гельсінської Групи, засуджений на 10 років ув’язнення, який помер у тюрмі.

Стаття І. Фаріон, професора НУ «Львівська політехніка» «Зливання національного складника освіти в післямайданний час» вміщує оригінальний аналіз освітянських реформ, які проводяться в українській школі.

 Приверне увагу глядача виставки і стаття Н.Остапчук «Мова – оселя буття духу» з підголовком: «Чому Іван Франко виступав проти двомовності, які засекречені мовні директиви існували за часів СРСР і скільки української в сучасних кафе та кінотеатрах».

Виставка триватиме до 28 лютого.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена річниці від дня народження Сергія Єфремова, видатного українського громадсько-політичного і державного діяча, літературного критика, історика української літератури, від 1919 року академіка, а від 1922року віце-президента...

Переглядів: 471 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відкриття тематичної виставки,  присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Відкриття тематичної виставки, присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Опубліковано: Четвер, 23 серпня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрито тематичну виставку, присвячену 27-ій річниці Незалежності України. На стенді виставки – портрети і короткі біографії та характеристики політичної діяльності голови Центральної ради УНР Михайла Грушевського, першого Президента Незалежної України Леоніда...

Переглядів: 785 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook