Період публікації:

від

до

Категорія:

Програма виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» з попередження торгівлі людьми: стан реалізації та перспективи подальшого впровадження»

Опубліковано: П`ятниця, 23 лютого 2018 

min
max

Торгівля людьми була і залишається актуальною проблемою для України.

Сучасні форми експлуатації людини та нові виклики, що їх переживає світ, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення. Військові дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, в тому числі з метою трудової міграції, зростання безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню цього злочину.

Розробка та впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» стала основним результатом роботи освітньо-профілактичного компоненту проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад», спрямованого на забезпечення використання комплексного підходу фахівцями соціальної сфери та освітянами у роботі з дітьми та батьками щодо питань безпечної міграції та профілактики торгівлі людьми.

Програма запропонована практичним психологам та соціальним педагогам, як частина профілактичної роботи з учнями 7-11 класів. Її основні орієнтири: сприяння самопізнанню, самореалізації, самоствердженню і самовдосконаленню особистості; розвиток навичок відповідальної і безпечної поведінки, умінь адекватного прийняття рішень у різних життєвих ситуаціях; визначення та формування громадянської позиції особистості.

На сьогоднішній день впровадження програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» передбачено завданнями і заходами з виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року (п. 2.7, 2.9) та включене до плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо запобігання торгівлі людьми до 2020 року (наказ № 405 від 8 квітня 2016 р.).

Круглий стіл «Програма виховних заходів «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» з попередження торгівлі людьми: стан реалізації та перспективи подальшого впровадження» був проведений для методистів з психологічної служби,  практичних психологів та соціальних педагогів 8 лютого 2018 року.

При обговоренні теми протидії торгівлі людьми, використанні програми в навчальних закладах взяли участь: Приведа Олександра – завідувачка кабінету практичної психології і соціальної роботи, Яремкович Наталія – методистка кабінету практичної психології і соціальної роботи, які наголосили на актуальності проблеми протидії торгівлі людьми в Україні. Вишнякова Ірина – соціальний педагог СЗШ № 91 м. Львова поділилася досвідом роботи з учнями 7-9 класів з коміксами. Топольницька Наталія – практичний психолог ЗОШ І-ІІІ ст.  смт. Добротвора розповіла про тренерську роботу з учнями. Скребцова Євгенія – соціальний педагог Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 продемонструвала свій підхід до впровадження програми та досвід роботи школи. Кокоцька Оксана – соціальний педагог Старицької ЗОШ І-ІІІ ст. поділилася досвідом роботи психологічної служби Яворівсько району. Козенко Віра – методист психологічної служби РМК Жовківського району наголосила на важливості подальшого впровадження програми в навчальних закладах.

Підсумком роботи круглого столу стола резолюція, яка була прийнята учасниками заходу: продовжувати впровадження програми в закладах загальної середньої освіти області, провести семінари з слухачами «Школи молодого працівника психологічної служби» з метою використання інноваційних методів роботи при впроваджені програми, налагодити співпрацю службами, які дотичні до проблеми виховання молоді.

Немає коментарів

Схожі статті:

Просвітницький семінар з елементами тренінгу Просвітницький семінар з елементами тренінгу Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 28 лютого в Підлипецькій ЗОШ І-ІІ ст. Золочівського району відбувся інформаційно-просвітницький семінар  з елементами тренінгу  за темою « Формування активної життєвої позиції в умовах НУШ ».   Досвідом роботи ділилась вчителька  англійської мови НУШ, «агент змін» -  Приставська Аліна Леонідівна. Організація...

Переглядів: 1196 Коментарів: 0

Відділи освіти

ГО «Відкритий світ молоді» організовує україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» ГО «Відкритий світ молоді» організовує україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 Громадська організація «Відкритий світ молоді» 5-10 квітня 2020 року в рамках діяльності організації проведе україно-угорський семінар «Соціальний супровід як інноваційна технологія соціальної роботи з прийомною сім’єю», а також ознайомить з культурною спадщиною Угорщини, Австрії та Словаччини. Метою...

Переглядів: 828 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook