Період публікації:

від

до

Категорія:

Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу до Нової української школи

Опубліковано: Четвер, 08 лютого 2018 

min
max

1 лютого 2018 року на базі Пустомитівської СЗШ І-ІІІ ст. №2  відбувся обласний навчально-методичний семінар методистів, керівників методичних об’єднань та вчителів предметів природничого циклу «Формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу в умовах переходу до Нової української школи».

Мета проведення семінару  - вирішення комплексу завдань із формування ключових компетентностей і критичного мислення на уроках предметів природничого циклу-біології, хімії,  географії, фізики в Новій українській школі.

З вітальним словом  до присутніх звернувся директор Пустомитівської СЗШ І-ІІІ ст. №2  Мадай І.Б., який створив належні умови для  обласного заходу та взяв активну участь у його проведенні.

Учасників семінару ознайомили з  компетентнісно зорієнтованим потенціалом уроків предметів природничого циклу в умовах  модернізації освітнього середовища (Новикова Н.І., завідувач кафедри природничо-математичної освіти ЛОІППО), із Стандартами Нової української школи та розвитком критичного мислення як провідним завданням учителя (Шаламов Р.В., директор з науково-методичної роботи  ТО  «Соняшник», заслужений вчитель України, кандидат біологічних наук).

 Особливу увагу  викликала презентація компетентнісно зорієнтованої навчальної  літератури Морщавки Ю.О., директора  ТО  «Соняшник».

Про ефективність  застосування методів і прийомів розвитку критичного мислення на уроках та в позаурочній діяльності, зокрема при проведенні Міжнародної природознавчої гри «Геліантус»,  повідомили  Шаламов Р.В. та Новикова Н.І.

У роботі семінару взяла участь Когут Н.О., методист  райметодкабінету відділу освіти Пустомитівської РДА, яка висвітлила особливості роботи учителів предметів природничого циклу у 2017/2018 навчальному році.

Учасники семінару  одержали   методичні матеріали на паперових і електронних носіях.

Немає коментарів

Схожі статті:

Про шляхи впровадження Концепції Нової української школи в освітній процес з біології Про шляхи впровадження Концепції Нової української школи в освітній процес з біології Опубліковано: Понеділок, 20 листопада 2017 03 листопада 2017 року відбувся обласний семінар методистів рай(міськ) методкабінетів і представників ОТГ з біології «Шляхи впровадження Концепції Нової української школи  в освітній процес з біології». Відповідно до плану проведення семінару присутні ознайомились з концептуальними засадами Нової...

Переглядів: 422 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Громадянська відповідальність учителя – запорука освітніх змін Громадянська відповідальність учителя – запорука освітніх змін Опубліковано: Понеділок, 16 жовтня 2017 Згідно з концепцією Нової української школи, однією з чотирьох наскрізних ліній, що повинні проходити через кожен предмет, є громадянська відповідальність. 05 жовтня 2017 року слухачі курсів підвищення кваліфікації ЛОІППО – вчителі трудового навчання та технологій ­– розглядали шляхи формування громадянських...

Переглядів: 642 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook