Період публікації:

від

до

Категорія:

Студентка Львівського кооперативного коледжу економіки і права – переможець обласного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика (фото)

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 

min
max

17 лютого відбулося урочисте нагородження переможців XVIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. Нагороду отримала і студентка 2 курсу групи ПВ(н)-26 Львівського кооперативного коледжу економіки і права Вікторія Надурак, яка була нагороджена Дипломомо переможця в обласному етапі, зайнявши перше місце.

Готувала переможницю до конкурсу викладач вищої категорії Галина Гасюк. Зазначимо, що це не перший переможець, який представляє коледж на Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика під керівництвом Галини Григорівни. Вона не перший рік є наставником учасників різноманітних заходів, а її вихованці беруть участь у різноманітних мовно-літературних конкурсах, Всеукраїнських та внутрішньоколеджівських конференціях, олімпіадах, неодноразово стають призерами та досягають високих результатів. Для прикладу може служити історія: Лілія Безуглова – 1 місце у другому (обласному) етапі V Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Марія Бакус – 1 місце в обласному етапі XI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, а цього року порадувала перемогою Вікторія Надурак. У такому «дуеті» вони вже вдруге здобувають перемогу, за що були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Головне завдання конкурсу-сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури та традицій українського народу.

«Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться кожного року. Мета заходу – знайти справжнього знавця української мови, підвищувати престиж рідної української мови. Петро Яцик – патріот України, який щиро вболівав за майбутнє народу, його мову, культуру, він віддав частинку своєї душі й чимало коштів для того, щоб переконати молоде покоління українців у тому, що українська мова – то наш найперший скарб, а знати її – і престижно, і морально необхідно. З кожним роком збільшується кількість учасників патріотичного мовного змагання. Як наголошував Петро Яцик: «Щоб відродити українську мову, не треба замахуватися відразу на щось глобальне, можна почати з малого. Наприклад, із конкурсу української мови. Нехай діти позмагаються на краще її знання… І чим більше дітей ми долучимо, тим певніше, що молода Україна говоритиме рідною мовою, шануватиме її, уважатиме престижною», - зауважила Галина Гасюк.

Адміністрація, педагогічний колектив та студентське самоврядування коледжу щиро вітає Вікторію Надурак з перемогою у конкурсі та вдячні її наставнику Галині Гасюк за гідну підготовку конкурсантки.

Це великий успіх та результат клопіткої роботи! Пишаємось вами, наші старанні мовознавці. Попереду вас чекають ще безліч перемог. Успіхів у роботі та навчанні, і ніколи не зупиняйтесь на досягнутому!

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентка Львівського кооперативного коледжу – серед переможців обласного етапу конкурсу з української мови імені Петра Яцика Студентка Львівського кооперативного коледжу – серед переможців обласного етапу конкурсу з української мови імені Петра Яцика Опубліковано: Вівторок, 05 березня 2019 Нещодавно у приміщені 62 школи м. Львова відбулося урочисте нагородження переможців підсумкового етапу ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який проводиться кожного року. Мета заходу – знайти справжнього знавця української мови, підвищувати престиж рідної української мови. Головне...

Переглядів: 441 Коментарів: 0

Профтехосвіта

В обласному етапі конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика перемогла студентка Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото) В обласному етапі конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика перемогла студентка Львівського кооперативного коледжу економіки і права (фото) Опубліковано: Понеділок, 15 січня 2018 Студентка 2 курсу групи ПВ(н)-26 Львівського кооперативного коледжу економіки і права Вікторія Надурак здобула перемогу в обласному етапі XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів закладів вищої освіти Львівської області – 1 місце (II рівень завдань). Готувала...

Переглядів: 953 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook