Період публікації:

від

до

Категорія:

Крути - бій за майбутнє

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 

min
max

29 січня 1918 рік… Вікопомна дата в українській історії. Юні патріоти стали на захист української державності та віддали своє життя за українську незалежність.

В Новокалинівському НВК до річниці подій під Крутами було проведено виховний захід пам’яті, який підготувала класний керівник 10-А класу Гуцько Оксана Петрівна. Розповідь вчителя про трагічні події початку століття, криваву сторінку визвольних змагань українців супроводжувалися демонстрацією тематичних слайдів.

Також учні мали змогу продивитися відеоролик про те, як студенти йшли в бій, як перед смертю вони співали український гімн «Ще не вмерла Україна. Це й було прикладом героїчної смерті, подвигом заради своєї Батьківщини!

Ми – творці нашого сьогодення, від нас залежить, яким шляхом буде рухатися наша країна, яке майбутнє її очікує.

Пам’ятаючи історичні події 100-річної давнини, вшановуючи пам'ять героїв, ми виховуємо гідних громадян, здатних піднятись на боротьбу, захищаючи цілісність та незалежність країни.

Немає коментарів

Схожі статті:

Загальношкільна лінійка пам’яті жертв Голокосту Загальношкільна лінійка пам’яті жертв Голокосту Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 27 січня 2020 року в КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» провели загальношкільну лінійку пам’яті жертв Голокосту  та Битви під Крутами. Учням показали документальні фільми про  ці трагічні події та вшанували жертв хвилиною мовчання.

Переглядів: 794 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

День пам’яті героїв Крут День пам’яті героїв Крут Опубліковано: Четвер, 30 січня 2020 29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. У  День...

Переглядів: 461 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook