Період публікації:

від

до

Категорія:

Кластер запускає три нові навчальні програми

Опубліковано: Вівторок, 27 лютого 2018 

min
max

Львівський ІТ Кластер готує до запуску нові інноваційні навчальні програми, на які можна вступити вже з вересня цього року. Окрім п’яти вже діючих інноваційних програм навчання, які Кластер спільно з ІТ компаніями запустили раніше, з’являться ще три нові – Робототехніка, Business Analytics & Data Science та Кібербезпека.

Львівський ІТ Кластер продовжує модернізацію української технічної освіти. Дві інноваційні програми навчання запустять цього року у Львівській політехніці – Робототехніка/Robotics та Business Analytics & Data Science. А програму Кібербезпека/CyberSecurity – у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Усі навчальні програми розробляли спільно з фахівцями львівських ІТ компаній.

«Наша мета – якісна освіта, а якість можна отримати лише при тісній співпраці всіх зацікавлених сторін. Саме тому ми почали розробляти нові програми у НУЛП, згодом у ЛНУ, а тепер і в ЛДУБЖД, - розповідає Зеновій Верес, керівник освітнього напрямку Львівського ІТ Кластеру, Solution Architect в компанії SoftServe. - Особливо приємно, що ініціатива стосовно створення програм належала саме університетам, вони самі звернулися до Кластеру. Після успішного запуску наших перших програм університети проявляють зацікавлення, і це є показником того, що вони також готові до якісних змін в освіті».

Програма «Робототехніка» у НУЛП/Robotics запрацює у Львівській політехніці в Інституті комп'ютерних технологій, автоматики та метрології (ІКТА) на кафедрі «Інформаційно-вимірювальні технології». Більшість предметів в навчальній програмі – це цілком нові дисципліни, зорієнтовані на потреби ринку, перш за все, ІТ-галузі. Мета програми – підготувати спеціаліста, який зможе розробляти, програмувати та керувати роботами, вбудованими пристроями та комп'ютеризованими системами.

«Мотивацією до участі в розробці програми послужило, те що в силу своєї професійної діяльності постійно доводилося працювати з аналітикою даних, штучним інтелектом, вбудованими і роботизованими системами на перетині індустрії та академії. Відповідно було велике бажання поділитися досвідом і докластися до формування орієнтованих на ринок освітніх програм, - розповідає Юрій Хома, керівник програми Робототехніка, Data Science Lead в компанії Sciforce Solutions, викладач Львівської політехніки. - Створені програми суттєво наблизили навчальні заклади у напрямку співпраці з індустрією і гарантують випускникам хороші кар'єрні перспективи в сфері ІТ».

https://www.facebook.com/robotics.lviv.ua

 

Програма Business Analytics & Data Science at NULP запрацює у Львівській політехніці в Інституті комп'ютерних наук та інформаційних технологій (ІКНІ) на кафедрі «Інформаційні системи та мережі». Перші два курси відбуватиметься спільне навчання для усіх студентів програми. Починаючи з третього курсу студенти обиратимуть один з трьох напрямків: Data Science (DS), Business Analysis (BA) та Business Intelligence (BI).

https://www.facebook.com/BAandDS

 

Програма Кібербезпека/CyberSecurity@LULS стартує у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності на Кафедрі управління інформаційною безпекою. «На цей час кафедрою проводиться підготовка фахівців за спеціальністю «Кібербезпека» спеціалізацією «Управління інформаційною безпекою» для приватних структур та підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Найбільшою проблемою підготовки є майже відсутність зв’язку між практичною та теоретичною підготовкою студентів в університеті і реальними потребами ІТ компаній та інших підприємств у підготованих фахівцях з кібербезпеки. Зокрема, зараз на кафедрі викладається ряд дисциплін економічного та технічного спрямування, які майже не пов’язані з кібербезпекою. Тому постало завдання розробки нової навчальної програми», - коментує доцент, кандидат технічних наук, заступник завідувача кафедри управління інформаційною безпекою ЛДУ БЖД Володимир Самотий.

Вже в березні Львівський ІТ Кластер проведе дні відкритих дверей усіх інноваційних навчальних програм, де можна буде ознайомитися детальніше з умовами вступу на програми, особливостями навчання та запитати про все, що вас цікавить.

https://www.facebook.com/Програма-Кібербезпека-у-ЛДУБЖCyberSecurity-474867852911448

Нагадаємо, перша пілотна програма Кластеру Інтернет речей, розроблена ІТ-спеціалістами спільно з викладачами університетів, стартувала в 2016 році у Львівській політехніці. У 2017 році стартували ще дві нові програми: Системи штучного інтелекту/Artificial Intelligence у Львівські політехніці і Data Science&Intelligent Systems в ЛНУ ім. І. Франка та частково змінені програми Системний аналіз/Data Science і Комп’ютерні науки/Computer Science в ЛНУ ім. І. Франка. Загалом 456 студентів навчаються на інноваційних програмах Кластеру.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Опубліковано: П`ятниця, 24 травня 2019 На базі Екологічного коледжу Львівського національного аграрного університету відбулось засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області. На засіданні були присутні представники з навчальних закладів Львівщини. Участь у методичному об’єднанні...

Переглядів: 767 Коментарів: 0

Вища освіта

Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Відбулося засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ р.а. Опубліковано: Понеділок, 25 березня 2019 Нещодавно на базі Львівського кооперативного коледжу економіки і права відбулось засідання методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Львівської області. На засіданні були присутні 22 представники з навчальних закладів Львівщини. Розпочалось засідання з вітального...

Переглядів: 684 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook