Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася нарада органів управління освітою (фото)

Опубліковано: Середа, 28 лютого 2018 

min
max

Сьогодні, 28 лютого, на базі Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії під головуванням директора департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомири Мандзій відбулася нарада керівників відділів освіти районних державних адміністрації, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

В ході роботи було розглянуто низку питань. Зокрема, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк поінформувала, що в Україні триває реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2018 року. Щоб успішно зареєструватися для участі у ЗНО, необхідно створити та оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його до регіонального центру (завершення – 19 березня за поштовим штемпелем).

У ЛРЦОЯО очують 19 786 учасників тестування із закладів освіти Львівської області. Станом на 27 лютого до регіонального центру подано 9 тисяч комплектів реєстраційних документів. Відтак, уже надруковано 8 570 сертифікатів. Зміни до реєстраційних даних можна вносити до 2 квітня.

Також директор ЛРЦОЯО повідомила, що у 2018 році Україна вперше долучиться до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA. Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін.

Дослідження проводиться шляхом тестування навичок і знань 15-річних учнів. Однак PISA не перевіряє рівня навчальних досягнень учнів, натомість оцінює наскільки учень зможе використовувати знання й уміння, отримані в школі, при можливих життєвих труднощах і викликах.

Дослідження PISA здійснюється в три етапи: підготовчий, пілотний, основний. У 2018 році відбудеться основний етап тестування, підготовка міжнародного та національного звітів.

«ЛРЦОЯО організовуватиме проведення дослідження PISA у 40 закладах освіти. Вибірку формуватимуть міжнародні експерти. У складі вибірки будуть учні міських і сільських закладів загальної середньої освіти, студенти закладів вищої освіти І-ІІ р.а., учні училищ, ті, які народилися у 2002 році. Загалом для вибору надано списки 80 закладів освіти: по 20 – у Волинській і Рівненській областях, 40 – у Львівській, - розповіла Лариса Середяк. - Результати дослідження будуть безособовими і не будуть надані ні закладам освіти, ні управлінням / департаментам будь-якого рівня», - наголосила вона.

Директор Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Шиян виступив із доповіддю на тему: «Державний стандарт початкової школи. Нові навчальні програми на 2018/2019 навчальний рік».

Нещодавно Міністерство освіти затвердило Орієнтовну навчальну програму підготовки тренерів для навчання педагогічних працівників, які навчатимуть учнів перших класів у 2018/2019 і 2019/2020 н.рр. Метою програми є підготовка тренерів до забезпечення професійного розвитку та підвищення рівня професійної компетентності вчителів, які навчатимуть учнів перших класів, щодо реалізації завдань Державного стандарту початкової загальної освіти. Навчальна програма розроблена на засадах Концепції реформування середньої освіти «Нова українська школа» та на основі новітніх науково-обґрунтованих підходів до навчання дорослих.

За словами Романа Шияна, на Львівщині буде підготовано 85 кваліфікованих тренерів для навчання педагогічних працівників.

Про формування мережі закладів освіти на 2018/2019 н.р. та створення інклюзивно-ресурсних центрів розповіли директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій та заступник директора департаменту - начальник управління Ігор Гайдук. Також порушувалися питання стану пожежної та техногенної безпеки в закладах освіти, створення нового освітнього середовища, підвищення посадового окладу вчителів, закупівлі шкільних автобусів тощо.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулася нарада керівників органів управління освітою Відбулася нарада керівників органів управління освітою Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 Сьогодні, 31 жовтня, у приміщенні актової зали департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася нарада керівників відділів освіти районних державних адміністрації, міських рад та об’єднаних територіальних громад. В ході роботи було розглянуто низку питань. Зокрема, Сергій Пазюк...

Переглядів: 1803 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Відбулася нарада керівників органів управління освітою Відбулася нарада керівників органів управління освітою Опубліковано: Середа, 26 вересня 2018 Сьогодні, 26 вересня, у приміщенні актової зали департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася нарада керівників відділів освіти районних державних адміністрації, міських рад та об’єднаних територіальних громад. На нараді розглядалися питання щодо використання коштів субвенції...

Переглядів: 641 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook