Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото)

Опубліковано: Четвер, 01 березня 2018 

min
max

27 лютого у департаменті освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти.

Головний спеціаліст департаменту Юрій Савчин поінформував присутніх про стан охоплення дітей та учнівської молоді позашкільною освітою у позашкільних навчальних закладах державної та комунальної форм власності системи освіти.

За його словами, станом на 01.10.2017 року в області функціонує 115 закладів позашкільної освіти, в яких навчається 72 372 вихованці, що становить 27,2 % від загальної кількості учнів закладів загальної середньої освіти області. Середній показник по Україні станом на 01.01.2017 року становить 41,5 %. Гуртковою роботою закладів загальної середньої освіти охоплено 93 278 учнів, що становить 35,05 % від загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів області. Загалом гуртковою роботою закладів загальної середньої і позашкільної освіти охоплено 62,25% учнів закладів загальної середньої освіти. Найвищі відсотки охоплення гуртковою роботою у Радехівському, Стрийському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому районах, найнижчий відсоток охоплення у Сколівському, Перемишлянському районах, м. Моршині, Новострілищанській ОТГ.

Також Юрій Володимирович розповів про досягнення вихованців позашкільних закладів, що стали лауреатами та переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних масових заходів.

В ході роботи учасники стратегічної сесії розповіли про своє бачення розвитку позашкільної освіти Львівщини, зокрема залучення дітей до процесу активного самопізнання в ході гурткових занять.

Кожен присутній міг висловити свої думки та висунути пропозиції щодо покращення розвитку позашкілля. Відтак, було запропоновано збільшити відсоток охоплення дітей позашкільною освітою за рахунок відкриття гуртків на базі закладів загальної середньої освіти сільської місцевості, а також шляхом укладання угод щодо фінансування об’єднаними територіальними громадами навчання дітей у закладах позашкільної освіти району.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулася ІІІ стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Відбулася ІІІ стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Опубліковано: Середа, 21 березня 2018 Сьогодні, 21 березня, в актовій залі департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася чергова стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти. В ході засідання члени робочої групи під керівництвом завідувача кабінету розвитку освіти Львівського обласного інституту післядипломної...

Переглядів: 465 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Опубліковано: Вівторок, 13 березня 2018 13 березня в актовій залі департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася чергова стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти. В ході роботи завідувач кабінету розвитку освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Пастушенко представив...

Переглядів: 618 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook