Період публікації:

від

до

Категорія:

Від Інтернету людини до Інтернету речей (фото)

Опубліковано: Середа, 07 березня 2018 

min
max

Цікавий захід у нинішній канікулярний період для майбутніх абітурієнтів провела в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» кафедра комп'ютеризованих систем автоматики Інституту комп'ютерних технологій, автоматики та метрології. Тут відбувся День відкритих дверей, присвячений новій для університету бакалаврській програмі Інтернет речей (Іnternet of Things).

У вступному слові перед чисельною й, вочевидь, зацікавленою молодою аудиторією завідувач кафедри професор Адріан Наконечний зазначив, що Інтернет речей – перспективний та революційний напрям ІТ-освіти. Ця новітня галузь займається розробкою побутових пристроїв, так званих «розумних речей», які з під’єднанням до Інтернету отримують більше можливостей та функцій. До них можна, приміром, віднести «розумні» холодильники, які самі замовляють їжу в онлайн-супермаркеті, або ж автомобілі з автопілотом тощо.

За словами науковця, сьогодні на ринку праці є великий попит на фахівців з Інтернету речей як в Україні, так і у всьому світі. Скажімо, у Львівській політехніці цю затребувану спеціальність на першому та другому курсах опановують відповідно 74 і 54 студенти. Цікаво, що в процесі навчання їх поділяють на мікрогрупи, до кожної з яких прикріпляють досвідчених менторів з провідних ІТ-компаній. Відтак, уже на початках вони мають змогу не лише навчатися, але й працювати над конкретними проектами.

Згодом молоді викладачі кафедри Зеновій Верес та Володимир Федак, які є розробниками програми, ознайомили майбутніх вступників з особливостями прийому на цю спеціальність у 2018 році та про здобутки студентів означеної програми. Кожен присутній мав змогу розпитати про деталі та специфіку навчання.

Відбулися також презентації від ІТ-спеціалістів та демонстрація пристроїв, які належать до Інтернету речей і були створені у Львові.

Матеріал підготував Ігор Галущак, прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівська політехніка надбала ще одну «розумну» лабораторію (фото) Львівська політехніка надбала ще одну «розумну» лабораторію (фото) Опубліковано: Понеділок, 12 березня 2018 Нещодавно в Інституті комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка» відбулось урочисте відкриття нової лабораторії, яка покликана стати предметною навчальною базою при бакалаврській програмі «Інтернет речей». У ній облаштовано 14 місць із найсучаснішим...

Переглядів: 557 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 635 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook