Період публікації:

від

до

Категорія:

Ти себе Українкою звала…

Опубліковано: П`ятниця, 09 березня 2018 

min
max

Кожного року наприкінці лютого ми, українці, віддаємо шану мужній доньці Прометея - Лесі Українці. Саме вона має такі заслуги, щоб викликати і пошану, і визнання, і любов, щоб у повному розумінні слова бути нашою сучасницею. Світ не шукає зірок на чужому небі- кожна нація повинна дбати, щоб самій цікаво засвітитися для світу тим чи іншим іменем. Саме тому Леся Українка- феномен, якого навряд чи вдасться збагнути комусь до кінця. Ми читаємо Лесині вірші, бо шукаємо у цей нелегкий для країни час поради, вчимося у неї мужності, терпіння, бо саме вона- душа нашого народу, його пісня, його нат-хнення, його нескореність, його сила і краса.

06 березня 2018р. учні 7-Б кл.  та  10кл. Стебницької ЗОШ I-IIIст. №11 ім. Тараса Зозулі завітали до бібліотеки Стебницького Народного дому, де нас завжди щиро і люб’язно приймає Л.Й. Волошанська, і стали учасниками літературного дійства “Ти себе Українкою звала…”, яке підготувала і провела із учнями 10кл. учитель української мови та літератури М.В. Грицик.

Школярі розповіли про багатогранну творчу особистість поетеси, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написане не розумом, а душею, бо саме там народилося. Учні згадали життєвий і творчий шлях поетеси, декламували вірші, інсценізували уривок із драми -  феєрії “Лісова пісня”, а учні 4-Б класу прочитали  напам’ять  “Конвалію” та “Колискову”.

Директор школи З.М. Левицька наголосила на тому, що Леся Українка пахне весною, щоб діти читали, більше і глибинніше пізнавали її творчість, бо сьогоднішній захід - це тільки маленька краплина у великому Лесиному морі творчості.

Л.Й.Волошанська, завідуюча бібліотекою, подякувала школярам за те, що вони сьогодні вклали ще одну квіточку незабутньої пам’яті у віночок Лесі, а також презентувала учням книжкову виставку. Закликала присутніх, щоб “досвітні вогні” пам’яті завжди горіли ясним вогнем у людських душах.

Учитель української мови та літератури

                                                                                  Стебницької ЗОШ I-IIIст. №11

                                                                                   імені  Тараса Зозулі

                                                                     М.Грицик

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Виховний захід в НРЦ "Мрія", приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки Опубліковано: П`ятниця, 20 березня 2020 Сьогодні в стінах НРЦ "Мрія" відбувся виховний захід, приурочений 149 річниці з дня народження Лесі Українки.

Переглядів: 3073 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Святкові заходи до дня народження Лесі Українки в НРЦ  «Левеня» Святкові заходи до дня народження Лесі Українки в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 25 лютого 2020 року день народження знаменитого літератора, культурної і громадської діячки – Лесі   Українки. ЇЇ твори – це джерело невичерпної мудрості та незламної сили духу. Слухали поезії та казки для дітей і вихованці старших груп «Мак» та «Соняшник» ІІ відділення Комунального закладу Львівської...

Переглядів: 897 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook