Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото)

Опубліковано: Вівторок, 13 березня 2018 

min
max

13 березня в актовій залі департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася чергова стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти.

В ході роботи завідувач кабінету розвитку освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Пастушенко представив напрацювання до стратегії позашкільної освіти. За його словами, місія системи позашкільної освіти Львівщини полягає в задоволенні попиту населення та суспільного замовлення на послуги, що дозволяють дітям та молоді: розвинути здібності у сфері освіти, науки, культури, фізичної культури і спорту, технічної та іншої творчості; набути первинних професійних знань, умінь та навичок, необхідних для соціалізації, подальшої самореалізації та/або професійної діяльності; змістовно, відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров’я, провести дозвілля.

Також Роман Ярославович виокремив 5 стратегічних цілей розвитку системи позашкільної освіти Львівщини: 1) залучення населення, насамперед дітей та молоді, до користування послугами позашкільних закладів освіти, зокрема й встановленими волею громади; 2) підвищення якості обслуговування у системі позашкільної освіти; 3) забезпечення ефективності надаваних у системі позашкільної освіти послуг; 4) створення системи відповідальності за ефективність діяльності позашкільних закладів та якість наданих послуг; 5) перехід до цільового управління та формульного фінансування діяльності позашкільної освіти.

У свою чергу, директор Центру творчості дітей та юнацтва Галичини Олег Кузик представив своє бачення розділів стратегії розвитку позашкільної освіти, а саме 4 стратегічні напрями: 1) організаційно-управлінська діяльність закладів позашкільної освіти та інституційний розвиток мережі; 2) зміст та функції позашкільної освіти; 3) виховання ціннісних орієнтирів та організація змістовного дозвілля; 4) показники досягнень, якісні результати надання послуг та моніторинг ефективної роботи закладів позашкільної освіти.

Опісля відбулося обговорення, в ході якого учасники стратегічної сесії мали можливість внести корективи до проекту стратегії позашкільної освіти.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулася ІІІ стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Відбулася ІІІ стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Опубліковано: Середа, 21 березня 2018 Сьогодні, 21 березня, в актовій залі департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася чергова стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти. В ході засідання члени робочої групи під керівництвом завідувача кабінету розвитку освіти Львівського обласного інституту післядипломної...

Переглядів: 465 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти (фото) Опубліковано: Четвер, 01 березня 2018 27 лютого у департаменті освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася стратегічна сесія щодо розвитку позашкільної освіти. Головний спеціаліст департаменту Юрій Савчин поінформував присутніх про стан охоплення дітей та учнівської молоді позашкільною освітою у позашкільних навчальних закладах...

Переглядів: 422 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook