Період публікації:

від

до

Категорія:

Проведення обласного постійного семінару з обговорення концепції «Нової української школи» (фото)

Опубліковано: Четвер, 15 березня 2018 

min
max

Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації концепції «Нової української школи» та «Закону про освіту».

На семінар запрошено заступників директора з навчально-виховної роботи у початковій школі, керівників та вчителів початкових класів пілотних шкіл м.Львова та області.

 Віра Романчак, завідувач музейним відділом Будинку вчителя у вступному слові розповіла про пілотний проект «Нового державного стандарту початкової загальної освіти», на який відібрано 100 шкіл по всій Україні, зокрема, на Львівщині – 9. Ознайомила учасників з програмою семінарського заняття.

Омелян Вишневський, професор, академік АН Вищої освіти України, висвітлив тему: «Цінності виховання, розвитку та їх засвоєння молодшими школярами». Доповідач зазначив, що процес виховання формує цінності: християнські (абсолютні, вічні цінності); національні; громадянські; родинні; валеоекологічні та інші.

Досвідом роботи в пілотному класі «Нової української школи» поділилася тренер Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» старший вчитель Львівського навчально-виховного комплексу «Малюк» - Ольга Розпутня.

Тематичне навчання передбачає об'єднання різних занять з учбового плану певною цікавою загальною ідеєю, темою. Цю тему продовжують вивчати під час різних занять, завдяки чому діти починають бачити зв'язки між різними учбовими дисциплінами, а також реальним життям. Тематичне навчання вимагає від вчителя правильного планування роботи.

Слухачі  ознайомились:

- з головними елементами тематичного навчання.

-процесом розгляду тематичних одиниць у першому класі.

-Навчально-методичним супроводом пілотування НУШ

Перевагами тематичного навчання є:

-Краще розуміння учнями матеріалу.

-Розуміння дітьми зв'язків між учбовими дисциплінами.

-Посилена позитивна мотивація учнів до навчання.

-Більш приємна робота для вчителя.

-Можливість глибокого вивчення питань відповідного рівня складності.

Учасники семінару-практикуму ознайомилися із складовими ранкових зустрічей про які розповіла старший вчитель НВК «Малюк» - Наталія Будзінська.

Тренери продемонстрували різноманітні веселі та приємні форми привітання, які поважають та підтримують дітей: вітання різними мовами, грайливі вигуки з використанням описових прикметників, офіційні знайомства, використання вербальних і невербальних засобів, кодів, пісень і мелодій. Використання кожного конкретного вітання має плануватися з урахуванням навчальної програми та навичок дітей.

-Навчалися створювати сприятливі умови для формування учнівського колективу. Цього можна досягти, збираючись разом і обмінюючись думками та інформацією у колі.

-Навчалися проводити заняття так, щоб кожна дитина відчувала себе важливою частинкою групи.

-Обговорили  моделі правильної поведінки та спілкування з дітьми.

Ранкова зустріч з дітьми дає педагогам можливість навчити дітей взаємній повазі та позитивному ставленню один до одного, сприяти формуванню цілісного колективу. Під час ранкової зустрічі вчителі моделюють поведінку, яку вони очікують від дітей: як слід розмовляти з людьми, як слухати їх, як дивитись один одному в очі, як читати повідомлення, як обмінюватись думками, правильно відповідати тощо. Ранкові зустрічі дають можливість показати дітям, що вони є колективом і водночас часткою більшої спільноти

Немає коментарів

Схожі статті:

Семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі» Семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі» Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів семінар-практикум на тему: «Інтелектуальний         розвиток як ключова компетентність учнів у «Новій українській школі». На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти та територіальних громад; заступників директора з навчально-виховної...

Переглядів: 365 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото) Обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» (фото) Опубліковано: Четвер, 16 листопада 2017 Музейний відділ Львівського обласного Будинку вчителя провів чергове засідання обласного постійного семінару з обговорення пріоритетних напрямків реалізації Концепції «Нової української школи» і «Закону про освіту» (від 5.09.2017р.).  На семінар запрошено провідних спеціалістів відділів освіти територіальних...

Переглядів: 467 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook