Період публікації:

від

до

Категорія:

Про самооцінювання в загальноосвітньому навчальному закладі

Опубліковано: Субота, 17 березня 2018 

min
max

            5 березня  2018 року проведено семінар для педагогічних працівників ЗНЗ області (за окремим списком) на тему «Самооцінювання в загальноосвітньому навчальному закладі. Методи опитування учасників освітнього процесу».

           Відкриваючи семінар, методист кабінету розвитку освіти Наталія Бобеляк  наголосила на актуальності самооцінювання  як інструменту  дослідження  якості освіти у загальноосвітньому навчальному закладі на даному етапі розвитку освіти. Адже воно   дає можливість реалізувати  принципи  педагогіки  партнерства, що є однією із засад   Концепції  нової української школи.  Самооцінювання - реальний крок до демократизації управління освітою, оскільки сприяє залученню громадськості до керівництва школою.

         У своїй презентації вона ознайомила учасників  семінару    із засадами самооцінювання, основними етапами процедури його проведення,   об’єктами самооцінювання  та  критеріями оцінювання їх якості. Учасники семінару ознайомилися з вимогами щодо укладання  проекту  самооцінювання та  написання звіту  про результати його проведення.

         Присутні на семінарі розглянули  специфіку основних методів опитування учасників освітнього процесу, з’ясували переваги та недоліки їх застосування.  Практична частина семінару була присвячена   формуванню  вмінь  щодо створення інструментарію для проведення самооцінювання, зокрема, укладанню зразків анкет для вчителів, учнів та їх батьків.

         Учасники семінару відзначили, що  самооцінювання дасть  можливість  шкільній громаді поліпшити  роботу школи, створити  позитивний імідж  та покращити її конкурентоспроможність.

Немає коментарів

Схожі статті:

Оцінювання 2-го і пілотного 3-го класів НУШ: свідоцтво досягнень, мотивація для учнів та широкі можливості для вчителів Оцінювання 2-го і пілотного 3-го класів НУШ: свідоцтво досягнень, мотивація для учнів та широкі можливості для вчителів Опубліковано: П`ятниця, 30 серпня 2019 Оцінювання учнів 2-го класу НУШ, як і попереднього року, акцентуватиме увагу на позитивній динаміці досягнень та оцінці роботи. Для учнів 3-х класів, які пілотують новий Державний стандарт початкової школи, підходи до оцінювання також збережено. Відповідні методичні рекомендації підготували у МОН. Інструментом...

Переглядів: 861 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Освітян запрошують до участі у Всеукраїнській науково-педагогічній конференції Освітян запрошують до участі у Всеукраїнській науково-педагогічній конференції Опубліковано: П`ятниця, 07 Червня 2019 Міністерство освіти і науки України інформує, що з 15 по 16 серпня в м. Києві директорат інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства та Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з ГО «Спілка освітян України», Національною академією педагогічних наук України, Національною...

Переглядів: 758 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook