Період публікації:

від

до

Категорія:

Учителів Львівщини запрошують до участі у тренінгах з методики розвитку критичного мислення в учнів

Опубліковано: Понеділок, 26 березня 2018 

min
max

Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» та новий Закон про освіту передбачають докорінну й системну реформу середньої освіти, засновану на інноваційній педагогіці. Одним з важливих напрямів цієї реформи має стати формування в учнів загальноосвітньої школи наскрізних умінь інтерактивної комунікації, партнерства і критичного мислення шляхом впровадження у навчальний процес спеціальних методів й технологій. Для досягнення зазначеної мети необхідно забезпечити відповідну спеціальну підготовку вчителів та стимулювання їх до особистого й професійного зростання.

Враховуючи вищевикладене, експерти ГО «Вчителі за демократію і партнерство» й Освітня платформа «Критичне мислення» розробили інноваційні методичні посібники для учителів початкової та основної школи із запровадження інтерактивного навчання, педагогіки партнерства і розвитку критичного мислення в учнів, а також тренінгові модулі професійного розвитку вчителів з опанування відповідних методик. На тренінгах педагоги можуть познайомитися з особливостями навчання учнів різного віку критичного мислення, опрацювати структуру і методику уроку з розвитку критичного мислення, типи, види й методику застосування запитань як інструмента розвитку критичного мислення, методи критичного опрацювання інформації навчальних текстів, опанувати уміння і навички вибору й застосування інтерактивних методів навчання, а також попрактикуватись в організації інтерактивного навчання у вивченні різних предметів як основи педагогіки партнерства.

Освітня платформа «Критичне мислення» проводить тренінги професійного розвитку учителів за вказаним напрямом вже понад рік в обласних центрах України, навчання від Платформи пройшли більше як 4 тис. 320 учителів початкової й основної та старшої шкіл. На сайті «Нова українська школа» у добірці, де можуть навчатися учителі, Платформа «Критичне мислення» – одна із перших у списку очних курсів для освітян.

Тренінги у Львові проходять щомісяця. Найближчі відбудуться:

Участь у тренінгах – за попередньою реєстрацією на сайті Освітньої платформи http://www.criticalthinking.expert (у розділі «Найближчі тренінги»). За вказаним посиланням також є детальна інформація щодо програми тренінгів, умов участі й результатів.

Усі учасниці/ки отримають по завершенню іменні сертифікати професійного розвитку з вказаною кількістю годин навчання (8 годин).

Контактна особа – Олена Харченко, тел.:095-534-09-81.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку»: працівників закладів дошкільної освіти запрошують на тренінги професійного розвитку «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку»: працівників закладів дошкільної освіти запрошують на тренінги професійного розвитку Опубліковано: Четвер, 10 жовтня 2019 Освітня платформа «Критичне мислення» проводить тренінги професійного розвитку освітян, зокрема практичні тренінги для спеціалістів дошкільної освіти, вихователів та методистів ЗДО з методики викладання за інноваційною програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку». Більше як 700 садочків...

Переглядів: 792 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

«Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку»: працівників закладів дошкільної освіти запрошують на тренінг професійного розвитку «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку»: працівників закладів дошкільної освіти запрошують на тренінг професійного розвитку Опубліковано: П`ятниця, 13 вересня 2019 Освітня платформа «Критичне мислення» проводить тренінги професійного розвитку освітян. Навчання вже пройшли понад 7 500 педагогів. Зокрема, 18 вересня у Києві відбудеться практичний тренінг для спеціалістів дошкільної освіти, вихователів, методистів ЗДО з методики викладання за інноваційною програмою...

Переглядів: 686 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook