Період публікації:

від

до

Категорія:

Школярі Львівщини – срібні призери Ґімназіади України з фехтування

Опубліковано: Середа, 21 березня 2018 

min
max

У фінальних змаганнях I Ґімназіади України з фехтування учнівська збірна Львівської області посіла друге загальнокомандне місце, поступившись одноліткам з Миколаївської області.

Бронзу в загальнокомандному заліку виборола команда м. Києва.

В особистому заліку у фехтуванні на шпагах до трійки призерів серед хлопців увійшли представники м. Києва та Львівської області, серед дівчат кращими стали вихованці фехтувальних шкіл м. Києва, Дніпра та Ужгорода.

Призові місця у фехтуванні на рапірах розділили між собою представники Миколаївської та Львівської областей, у шаблі кращими виявилися миколаївці та хмельничани. Загалом за перемогу у Ґімназіаді, яка проводиться вперше, змагалися школярі 2001-2003 років народження.

Представники команд 11 областей та м. Києва визначали кращих у фехтуванні на рапірах, шпагах та шаблях.

«Нові спортсмени з’являються не з’являються ні звідки. Для того, щоб досягати висот у професійному спорті, треба загартовувати спортивний характер змалку, тому започаткування змагань Ґімназіади України може стати поштовхом до появи нових спортивних зірок. А ще, переможці Ґімназіади України братимуть участь у Всесвітній гімназіаді, яку у травні цього року прийматиме Марокко», - зазначив Анатолій Ігнатович, співорганізатор змагань, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Переможці та призери змагань нагороджені кубками та медалями, а усі учасники змагань на згадку отримали книжки львівських видавництв, придбані в межах регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014-2018 роки.

Нагадаємо, що Ґімназіада відбувалась з 15 по 18 березня у навчально-спортивному комплексі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Організатором заходу виступили Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України спільно із Львівської обласною федерацією фехтування за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Уже незабаром Львівщина прийматиме фінальні змагання Гімназіад серед школярів України ще з двох видів спорту – карате та стрільби з лука.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині визначено переможців юнацького чемпіонату області з фехтування на шпагах На Львівщині визначено переможців юнацького чемпіонату області з фехтування на шпагах Опубліковано: Вівторок, 15 січня 2019 Впродовж 9-11 січня у спортивному залі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбувався чемпіонат Львівської області з фехтування на шпагах серед юніорів. Переможцями та призерами змагань стали: Шпага (юнаки): 1. Білецький Ростислав; 2. Назаревич Владислав; 3....

Переглядів: 1042 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка У Львові завершився відкритий Кубок Львівської обласної організації ФСТ «Україна» пам’яті Заслуженого тренера України з тенісу Федора Кулечка Опубліковано: Субота, 13 травня 2017 Цими днями на кортах львівського Палацу спорту «Україна» відбувся всеукраїнський відкритий Кубок Львівської облорганізації ФСТ «Україна» з тенісу пам’яті Заслуженого тренера України Федора Григоровича Кулечка. В турнірі, який традиційно проводиться з 2000 року, взяли участь 98 учасників з 13 міст...

Переглядів: 1046 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook