Період публікації:

від

до

Категорія:

Освітяни Львівщини та Азербайджану обговорили науково-практичні основи міжнародного співробітництва вчителів (фото)

Опубліковано: Четвер, 22 березня 2018 

min
max

Сьогодні, 22 березня, у рамках співпраці між Львівщиною та Республікою Азербайджан відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Науково-практичні основи міжнародного співробітництва вчителів: погляд на майбутнє».

З вітальним словом до учасників конференції звернулася директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомира Мандзій: «Ми раді вітали гостей з Азербайджану на Львівщині. Дуже розраховуємо на те, що час, проведений тут, буде використаний вами з користю і надихне на наступні наші звершення. А наша зустріч буде плідною і творчою, обмін досвідом та напрацюваннями стане рушійною силою для нових проектів і їх реалізації».

У свою чергу, секретар Республіканської ради освіти Азербайджану Боюкага Мікаіллі наголосив, що одним із пріоритетних напрямків діяльності відомства є міжнародний обмін досвідом, націлений на міжнародне співробітництво і підвищення якості освіти шляхом співпраці з закордонними партнерами. Відтак, під час попередніх візитів на Львівщину освітяни Азербайджану уже ознайомилися з діяльністю Комп’ютерної Академії «ШАГ», Львівського національного університету імені Івана Франка, Української академії друкарства, Львівської спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 28 з поглибленим вивченням німецької мови та Навчально-реабілітаційного центру «Левеня» та ін.

«У рамках нашої співпраці була видана книга «Під одним небом». Ця книга про нашу любов до вас і вашу любов до нас, про наше бажання співпрацювати. Ми знайшли нових друзів, зуміли заглянути один одному в душу», - зазначив Боюкага Мікаіллі.

Самір Мехдізаде виступив із доповіддю «Освіта в Азербайджані: основи сучасного розвитку, погляд на майбутнє». «Ми можемо з гордістю сказати, що на сьогодні азербайджанська освіта переживає новий етап розвитку. Реформи, проведені в останні роки в області освіти, програми, втілені в життя, дають підставу для впевненості в тому, що азербайджанська освіта може успішно інтегрувати у світову освітню систему на основі своїх багатих традицій», - наголосив доповідач.

Директор Львівської обласної Малої академії наук Іванна Бородчук презентувала іноземним гостям даний позашкільний навчальний заклад як науково-освітній ресурс роботи з обдарованою учнівською молоддю в регіоні.

На завершення конференції директор Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Шиян розповів про реалізацію Концепції державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа», зокрема впровадження проекту нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

Зазначимо, що делегація освітян з Республіки Азербайджан перебуватиме на Львівщині з робочим візитом упродовж 21-26 березня. Під час візиту гості матимуть змогу ознайомитися з діяльністю загальноосвітніх навчальних закладів області.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Під одним небом»: у Львові презентували книгу азербайджанського автора про Західну Україну (фото) «Під одним небом»: у Львові презентували книгу азербайджанського автора про Західну Україну (фото) Опубліковано: Субота, 24 березня 2018 У рамках проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Науково-практичні основи міжнародного співробітництва вчителів: погляд на майбутнє» сьогодні, 24 березня, у дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася презентація книги «Під одним небом», автором...

Переглядів: 854 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

Навчальні установи Львівщини підписали угоди про співпрацю з Республікою Азербайджан (фото) Навчальні установи Львівщини підписали угоди про співпрацю з Республікою Азербайджан (фото) Опубліковано: Субота, 24 березня 2018 Сьогодні, 24 березня, у дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося підписання 12 угод про співпрацю між представниками шкіл, установ та організацій Львівської, Івано-Франківської областей та Радою освіти Республіки Азербайджан. Зокрема, з боку української...

Переглядів: 1067 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook