Період публікації:

від

до

Категорія:

Формування інноваційного освітнього простору в закладах дошкільної освіти

Опубліковано: Субота, 24 березня 2018 

min
max

 Метою сучасної української освіти є всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей.

З метою здійснення модернізації змісту дошкільної освіти, запроваджується нове програмне забезпечення. Цікавою та ефективною є новітня програма розвитку дітей від 2 до 6 років « Безмежний світ гри ЛЕГО».

         Тема інтеграції програми в освітній процес закладів дошкільної освіти області розглядалася на навчально-практичних семінарах для педагогів закладів дошкільної освіти 5 березня цього року  в НВК № 5 м. Городка та 14 березня в ЗДО с. Зимна Вода. Учасники семінару, вихователі, практичні психологи, вихователі-методисти, директори закладів дошкільної освіти та вчителі початкових класів НВК с. Ямпіль, м. Городка НВК№5, НВК «Дзвіночок» м. Львова, практично навчалися методам використання ЛЕГО - конструктора у різних сферах дитячої діяльності: у творчих іграх, на заняттях, на прогулянці, під час фізичного виховання. Інтеграція гри ЛЕГО у навчання розвиває у дітей емоційну сферу, креативність, пізнавальні процеси, творчість, забарвлює освітній процес в цікаві та ефективні форми роботи з дітьми.  

          На навчально-практичному семінарі виступили: О.М. Приведа, завідувач кабінету практичної психології та соціальної роботи ЛОІППО з питання  щодо використання конструктора ЛЕГО у діагностичній  та корекційній роботі з дітьми дошкільного віку, Зеленко Л.В., методист КППСР, наголосила на важливості впровадження програми «Безмежний світ гри з ЛЕГО» для розвитку психічних процесів у дітей дошкільного віку  шляхом використання потенціалу гри - конструктора  ЛЕГО.

      Педагоги з цікавістю ознайомилися з практичним застосуванням інтеграційної моделі  конструктора на прикладі фрагментів ігрових вправ для дітей різних вікових категорій.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 620 Коментарів: 0

Вища освіта

Педагогічна рада в НРЦ  «Левеня» Педагогічна рада в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Субота, 12 жовтня 2019 Педагоги розуміють, що знання при вдалому їх використанні – дають хороші результати! 11 жовтня 2019 року в цьому мали змогу переконалися педагоги Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня»  на педагогічній раді «Організація інноваційної пошуково-дослідницької...

Переглядів: 561 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook