Період публікації:

від

до

Категорія:

Психолого-педагогічні технології, проектні та особистісно-орієнтовані підходи при здійснені корекційно-розвиткової роботи

Опубліковано: Субота, 24 березня 2018 

min
max

Відбувся круглий стіл на тему «Психолого-педагогічні технології, проектні та особистісно-орієнтовані підходи при здійснені корекційно-розвиткової роботи у розв’язанні кримінальних та соціально-педагогічних проблем в молодіжному середовищі».

Підліткова злочинність — трагічне явище сучасності, яке викликає у нас лише біль і сум за дітьми із змарнованим дитинством і юністю. Неповнолітнього злочинця можна покарати, набагато тяжче — попередити причини і наслідки його поведінки. Для цього, насамперед, треба любити дітей і боротись не з ними, а з тим, що змушує їх скоювати протиправні дії та аморальні вчинки.

 За  відомостями Національної поліції України упродовж 11 місяців 2017 року здійснено 6308 кримінальних правопорушень, які вчинили діти або за їх участю. Львівщина займає 10 місце в Україні за цими показниками. Найбільше правопорушень вчинено підлітками Городоцького, Стрийського та Дрогобицького районів.  Тому такою важливою є профілактика правопорушень серед молоді.

Сучасний підхід до розв’язання кримінальних та соціально-педагогічних проблем базується, насамперед, на цілісних психолого-педагогічних технологіях, реалізації пректного та особистісно орієнтованого підходів до проведення корекційно-розвиткової та профілактичної роботи.

Щоб обмінятися досвідом, намітити шляхи міжвідомчої взаємодії  15 березня 2018 року кабінетом практичної психології та соціальної роботи був організований круглий стіл, де обговорювалися питання профілактики правопорушень серед неповнолітніх. У роботі круглого столу взяли участь завідувач КППСР Приведа О.М., методист КППСР Яремкович Н.Б., старший інспектор   ювенальної превенції ГУНП у Львівській області Колодій О.П., головний спеціаліст сектору соціально-правового захисту дітей обласної державної адміністрації Івашків Л.В., практичні психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої та професійної освіти області. Колодій О.П. навів дані про ситуацію щодо кримінальних правопорушень, які вчинені неповнолітніми або за їх участі на Львівщині, розповів про профілактичні методи роботи з дітьми та батьками.  Івашків Л.В. повідомила про взаємодію відділу у справах дітей з  психологічною службою навчальних закладів та представниками ювенальної превенції. Досвідом роботи поділилися: практичний психолог ЗЗСШ №52 м. Львова Дубініна М.І., практичний психолог ЧЗСШ №9 м. Червонограда Беркита О.П.,соціальний педагог Даниляк І.Л.та практичний психолог Гончарик О.В. СЗШ № 3 м. Трускавця, практичний психолог СЗШ №10 м. Дрогобича Фем’як Т.М.,практичний психолог СЗШ №4 м. Стрия Середа В,В., практичний психолог ДНЗ «Ставропігійське» ВПУ м. Львова Ковальова І.Ю., соціальний педагог МВПУ АТД м. Львова Муковоз О.О., практичний психолог школи-ліцею м. Самбора Попадин І.І.

  Підсумком роботи круглого столу стала резолюція, яка була прийнята учасниками заходу: активно використовувати у роботі національні, державні та регіональні програми з питань профілактики правопорушень та злочинності, запобігання дитячій бездоглядності; продовжувати співпрацю ЗЗСО  з відповідними структурними підрозділами виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськими організаціями; формувати конструктивну позитивну поведінку здобувачів освіти; проводити правоосвітню роботу з учнівськими колективами та батьківською громадськістю.

Маємо чимало випадків, коли неповнолітні правопорушники налагоджували своє життя, з часом створювали сім’ї і народжували чудових дітей. І хоча робота ця нелегка, заради цього варто працювати.

Немає коментарів

Схожі статті:

Працівників дошкільної освіти запрошують до участі у тренінгу за програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» Працівників дошкільної освіти запрошують до участі у тренінгу за програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» Опубліковано: Середа, 20 березня 2019 Освітня платформа «Критичне мислення» проводить тренінги професійного розвитку освітян. Зокрема, 3 квітня у Києві відбудеться практичний тренінг для спеціалістів дошкільної освіти, вихователів, методистів ДНЗ з методики викладання за інноваційною програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку». Тренінг...

Переглядів: 381 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу щодо уніфікованої форми акта за результатами заходу державного нагляду у сфері дошкілля МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу щодо уніфікованої форми акта за результатами заходу державного нагляду у сфері дошкілля Опубліковано: П`ятниця, 01 березня 2019 З метою приведення у відповідність до вимог законодавства уніфікованої форми акта, що складається за результатами проведення планової (позапланової) перевірки додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері дошкільної освіти, Державна служба якості освіти України розробила проект наказу...

Переглядів: 2732 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook