Період публікації:

від

до

Категорія:

Бібліотеки шкіл Львівщини поповняться багатотомником енциклопедії Наукового товариства імені Шевченка (фото)

Опубліковано: Понеділок, 02 квітня 2018 

min
max

В рамках реалізації проекту «Поповнення бібліотечних фондів шкіл Львівщини», школярі області отримають комплект енциклопедії «Наукове товариство імені Шевченка». Сертифікат на книги у суботу, 31 березня, директору департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомирі Мандзій вручив голова Товариства Роман Кушнір під час пленарного засідання XXIX Наукової сесії Наукового товариства імені Шевченка.

«Енциклопедія НТШ – це проект, який розпочався у 2012 році. І у 2013-2014 роках, завдяки нашим зусиллям, підтримці Львівської ОДА та благодійників, ці енциклопедії розійшлися по більшості шкіл Львівщини. Коли ж вийшов другий і третій том, виникла потреба так само передати його учням», - зазначив Роман Кушнір.

Багатотомне видання передадуть бібліотекарам шкіл Львівщини.

«Дуже важливо у час, коли учні все більше інформації отримують із електронних носіїв та в мережі інтернет, популяризувати українську книгу. Книга – це не лише помічник та порадник у навчанні, це джерело істин та мудрості, історія героїв та самих авторів, зрештою історична книга – це життя держави, боротьби її громадян та уроки для кожного, хто сьогодні є частиною державотворчого процесу. Діти та молодь – майбутнє нашої держави, а без знання минулого немає майбутнього», - наголосила Любомира Мандзій.

Зазначимо, що енциклопедія «Наукове товариство ім. Шевченка» – перше багатотомне видання про найдавніше наукове громадське товариство в Україні. Це «книга знань», яка репрезентує цілісний і багатовимірний образ інституції: мету і завдання, структуру, основні видання, персоналії, а також установи, що працювали при НТШ упродовж 1873-2012 років. Окремо в Енциклопедії фіґурують крайові НТШ і їх осередки, які діють за кордоном. Енциклопедія охоплює історію усіх сфер життя інституції і її контакти з різними національними, закордонними науковими установами та навчальними закладами.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

«НТШ дало великий поштовх відродженню та незалежності України», - Олег Синютка (фото) «НТШ дало великий поштовх відродженню та незалежності України», - Олег Синютка (фото) Опубліковано: Понеділок, 02 квітня 2018 У суботу, 31 березня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка стартувало Пленарне засідання XXIX Наукової сесії Наукового товариства імені Шевченка. Творчість Кобзаря та низка актуальних суспільних питань об’єднали членів НТШ, представників влади та громадськості. Участь у заході...

Переглядів: 560 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook