Період публікації:

від

до

Категорія:

2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм

Опубліковано: Понеділок, 02 квітня 2018 

min
max

Вже одинадцятий рік поспіль світ відзначає День поширення інформації про аутизм. Цей день було встановлено 18 грудня 2007 р. Генеральною Асамблеєю ООН.

Аутизм – це стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і характеризується вродженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Його неможливо вилікувати, проте з часом можна скоригувати і адаптувати людину до соціального життя.

Аутизм впливає на кожну людину по-різному, і може варіюватися від дуже легкої до дуже важкої форми прояву. Люди з аутизмом хочуть спілкуватися, проте часто не знають як.

Розлади аутистичного спектру починаються у дитинстві, проте зберігаються у підлітковому і дорослому віці. У більшості випадків ці стани проявляються у перші 5 років життя.

Діагностувати ризик розвитку аутизму можна вже в 1,5 річному віці дитини за допомогою спеціального скринінгового тесту.

Люди з аутизмом можуть бути надзвичайно обдарованими, проте їм потрібно набагато більше часу, щоб навчитися чомусь дуже простому.

Як повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту з дитячої психіатрії Алла Петрів, на базі поліклінічного відділення Львівського обласного дитячого психо-неврологічного диспансеру в 2015 році був створений Центр допомоги дітям з розладами спектру аутизму та іншими психічними розладами «Майстерня добра». Для якісного функціонування центру використовується сучасні методи діагностики, рекомендовані міжнародними протоколами, а саме: функціональна діагностика, впроваджується діагностична методика ADOS-2, що дає змогу обстежувати дітей з підозрою на аутизм у віці від 12 місяців. Саме лікарі первинної ланки мали б діагностувати розлади спектру аутизму, а потім скеровувати на дообстеження у психо-неврологічний диспансер».

Довідково:

1 із 88 дітей має аутизм. При ранньому втручанні та корекційних заходах дитина може бути повністю адаптована до соціального життя.

На 30 % зростає кожного року кількість дітей з діагнозом аутизм в Україні.

У 1,5 річному віці дитині можна провести скринінг за спеціальним тестом.

У 4 рази частіше у хлопчиків, ніж у дівчаток, діагностується аутизм.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

На Львівщині відбудеться семінар «Психологічні проблеми дітей з аутизмом в закладі освіти та вдома. Шляхи їх вирішення» На Львівщині відбудеться семінар «Психологічні проблеми дітей з аутизмом в закладі освіти та вдома. Шляхи їх вирішення» Опубліковано: Четвер, 18 квітня 2019 Сьогодні, 18 квітня, на базі комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ст. Святого Микола» відбудеться семінар на тему «Психологічні проблеми дітей з аутизмом в закладі освіти та вдома. Шляхи їх вирішення» для практичних психологів, корекційних педагогів та педагогів,...

Переглядів: 432 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Акція "Запали синім" в НРЦ "МРІЯ" Акція "Запали синім" в НРЦ "МРІЯ" Опубліковано: Вівторок, 02 квітня 2019 2 квітня в НРЦ «Мрія» відбулася просвітницька акція «Запали синім», мета якої - підвищити рівень поінформованості учнів про людей з аутизмом, адже, озброєні знаннями ми будемо толерантнішими до людей, які просто по-іншому сприймають світ.  Разом з педагогом-організатором школи діти написали на пазлах...

Переглядів: 242 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook