Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень української літератури у Шпиколоському НВК (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 23 березня 2018 

min
max

У Шпиколоському НВК проходив  «Тиждень української літератури».  

Під час проведення «Тижня української літератури» в НВК були організовані і проведені різноманітні, цікаві заходи,  які сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції учнів. Учасники мали змогу поринути у багатющий світ краси української літератури, вшанувати пам'ять генія нашого народу Т.Г.Шевченка.

Тиждень розпочався урочистою лінійкою «Незабутній Шевченко!». Учні 8 класу пригадали біографію пророка,  декламували сучасну поезію про Тараса Шевченка.

У фойє учнями 5-7 класів було організовано виставку ілюстрацій до творів митця «Ми тебе не забули, Тарасе!».

 У школі проведено  годину спілкування «І говорило полотно про муки, про його будні і про свята», в ході якої учні декламували поезії Тараса Шевченка, розширили знання про творчість генія, розвивали зв’язне мовлення, творчі здібності.  Відкритий урок з української літератури в 9 класі проведено  на тему:«Т.Г.Шевченко «Кавказ»».  Нестандартними елементами уроку було написання твору на тему: «Споконвічні образи Шевченка у сучасній Україні».   

Учні 8-11 класів взяли  активну участь у написанні есе, творів-роздумів, творів-мініатюр «Шевченко в моєму серці», «Шевченкове слово у віках не старіє». А також учні 5-11 класів стали учасниками конкурсу «Авторська поезія про Т.Г.Шевченка». Учні проявили кмітливість, творчість, фантазію, ерудицію та індивідуальність.

Підвівши підсумки Тижня, директор школи разом із учителями української мови і літератури оголосив переможців та вручив грамоти.

Немає коментарів

Схожі статті:

Конкурс творчих робіт «Багатство рідної мови» Конкурс творчих робіт «Багатство рідної мови» Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 Ти велична і проста. Ти стара і вічно нова.                                                                   Ти могутня, рідна мово!                                                 Іван Багряний          Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є...

Переглядів: 698 Коментарів: 0

Відділи освіти

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” у Шпиколоському НВК Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” у Шпиколоському НВК Опубліковано: Середа, 11 грудня 2019 Бо звільнивши наш світ від насильства, Можна сміло іти в майбуття. І коли на теренах країни Без страждань заживе кожне місто, Скажуть люди всієї країни: Україна – це світ без насильства З 25 листопада по 10 грудня 2019 року у Шпиколоському НВК під керівництвом практичного психолога Адамик Н.С....

Переглядів: 873 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook