Період публікації:

від

до

Категорія:

Пригоди дрогобицької ліцеїстки в Австрії (фото)

Опубліковано: Середа, 04 квітня 2018 

min
max

Про свою подорож до Австрії розповідає учениця гр.Г-21 Дрогобицького ліцею Саша Данилюк.

Одного разу відомий американський письменник Курт Воннегут сказав: «Пропозиція несподіваних подорожей – це урок танців, викладений Богом».

Нещодавно мені також випала нагода скористатися такою пропозицією: протягом двох тижнів я та ще двоє дівчат з Дрогобича за сприяння Австрійської бібліотеки, яка функціонує на базі Дрогобицького державного педагогічного університету (кер. Ярослав Лопушанський), перебували у мальовничій Австрії. Нам надали можливість відвідувати уроки у гімназії та покращити знання німецької мови. Це був просто незабутній час, повний несподіванок, нових знайомств та чудових подій.

Ми проживали у відомому монастирі Гютвайг (нім. Stift Göttweig) та відвідували гімназію у невеличкому містечку Кремсі. Вже першого дня ми усвідомили, що австрійці – надзвичайно приємні та люб’язні люди. У класі нас прийняли дуже дружньо, ми зразу активно долучилися до уроків і намагалися показати себе з найкращого боку, крім того ми розповіли про систему освіти в Україні, про проведення уроків у наших навчальних закладах. Наступного дня дирекція школи організувала невеличку екскурсію до Відня, щоб ми могли побачити одне з найгарніших міст Європи та краще познайомитися з нашими «тимчасовими» однокласниками.

У Відні ми відвідали відомий у світі Музей мадам Тюссо, де змогли побачити воскові фігури найпопулярніших людей усіх часів та зробити море фотографій. Учні організували нам прогулянку Віднем та розповіли про найцікавіші та найважливіші події міста, крім того ми отримали завдання і робили фото з визначними місцями столиці.

Ми мали захоплюючу екскурсію до монастиря Мелк (нім. Stift Melk), де побачили стародавні реліквії та дізналися багато інформації про сам монастир.

Також цікавою була подорож до Музею виготовлення вина, де ми дізналися історію та методи створення цього напою.

Звичайно, неможливо забути про неймовірні екскурсії у монастирі, де ми проживали. Завдяки чудовим екскурсоводам – монахам, які весь свій час проводять тут, ми дізналися багато цікавих фактів про створення монастиря, церкву та взагалі життя тут.

Час пролетів дуже швидко. Повернувшись додому, ми привезли море позитиву, багато нових вражень і досвіду. Я щиро вдячна Ярославу Михайловичу Лопушанському та дирекції ліцею за таку чудову нагоду поспілкуватися з австрійськими ровесниками, покращити свій рівень німецької мови та побачити багато нового і цікавого.

Немає коментарів

Схожі статті:

Незабутні два тижні в Австрії Незабутні два тижні в Австрії Опубліковано: Вівторок, 05 березня 2019 Учениця групи І-12 Дрогобицького ліцею Жанна Борисюк ділиться враженнями від поїздки в Австрію: «У період з 25 січня по 8 лютого 2019 року я здійснила подорож до Австрії. У жовтні 2018 року я стала переможцем лінгво-краєзнавчої олімпіади, проведеної Австрійською бібліотекою Дрогобицького державного...

Переглядів: 219 Коментарів: 0

Відділи освіти

Австрійські студії дрогобицької ліцеїстки Австрійські студії дрогобицької ліцеїстки Опубліковано: Четвер, 21 лютого 2019 Із 25 січня по 8 лютого учениця Дрогобицького ліцею Жанна Борисюк здійснила поїздку в Австрію як переможець лінгво-краєзнавчої олімпіади, проведеної Австрійською бібліотекою Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка (керівник – доцент, кандидат філологічних наук Лопушанський Ярослав...

Переглядів: 203 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook