Період публікації:

від

до

Категорія:

Студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права відвідали музей-заповідник «Личаківський цвинтар» (фото)

Опубліковано: Четвер, 05 квітня 2018 

min
max

Викладачі циклової комісії підприємництва та біржової діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права в рамках виховної години організували для студентів екскурсію до історико-культурного музею-заповідника «Личаківський цвинтар».

Викладач Марія Ільків разом із студентами спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» побували на одному з найстаріших кладовищ Європи, історико- меморіальному музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар», який є важливою цінністю львів’ян. Мабуть, найбільш сакральне місце у Львові. Екскурсія цвинтарем є незвичайною і можливо на перший погляд здатися моторошною, але насправді це місце, де спочивають шановані громадяни міста, які зробили його славетним. Личаківський цвинтар є такою ж перлиною для Львова, як Пер-Лашес для Парижу, і навіть відомий лондонський Хайгейт. За три століття на Личаківському цвинтарі знайшли спочинок майже чотириста тисяч львів’ян. Це жива присутність тих митців, які творили архітектуру, скульптуру і живопис Львова. Личаківський цвинтар дав відпочинок відомим музикантам, співакам, митцям, громадським та політичним діячам, науковцям, винахідникам, зумів об’єднати людей різної національності та віри, що увіковічнили пам’ять про себе і місто.

У ході екскурсії завітали на 69 поле, з якого, власне, починається так зване поле «Почесних поховань», на якому відвідали могили учасників бою під Крутами, героїв Небесної сотні, поховання воїнів АТО – борців за незалежність України.

З-поміж надмогильних скульптур натрапили на засмучених плакальниць, античних божеств, сонних левів і навіть зачаровану красуню. Це – витвори митців європейського рівня, які своїм талантом увіковічили відомих і заможних людей.

Крокуючи центральною алеєю кладовища, на мить зупинились біля могил класиків української літератури – Івана Франка, Маркіяна Шашкевича, Володимира Барвінського та знаних композиторів XX століття – Станіслава Людкевича, Анатолія Кос-Анатольського, Миколи Колесси. Трохи далі – пам’ятники та похованнях художника Артура Ґроттґера, оперної співачки Соломії Крушельницької, історика Кароля Шайнохи, архієпископа Самуеля Кирила Стефановича, гімнаста Віктора Чукаріна та композитора Володимира Івасюка. Одна з бічних алей вивела до могил відомих поляків: письменника Северина Гощинського, акторки Габріелі Запольської, математика Стефана Банаха, поетеси Марії Конопницької, архітектора Зиґмунта Ґорґолевського та інших.

Також студенти мали нагоду відвідати могилу Василя Нагірного, якого шанує вся кооперативна спільнота Львівщини. 170 років минуло, як народився український галицький архітектор та громадський діяч кінця XIX - початку XX століть. Засновник товариств «Славія», «Народна торгівля», «Сокіл», «Зоря», «Дністер» та інші. У далекому 1883 році у Львові було створено першу кооперативну установу на землях Галичини під назвою «Народна торгівля», яка дала поштовх потужному економічному відродженню краю.

Після екскурсії студенти завітали в Музей споживчої кооперації Львівщини, який знаходиться в приміщенні навчального закладу, де більше дізнались про історію розвитку кооперативного руху на землях Галичини, про видатного діяча кооператора, підприємця Василя Нагірного, архітектурна спадщина якого налічує велику кількість об'єктів, серед яких – церкви, каплиці, парохіальні будинки тощо.

Студенти вдячні викладачам циклової комісії та Марії Ільків за проведену цікаву екскурсію, під час якої дізналися багато нового та отримали масу позитивних емоцій від побаченого та почутого. Такі заходи допомагають вивченню історії рідного краю, кооперативного руху та виховують патріотизм в підростаючого покоління.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Студенти ЛККЕіП відвідали музей споживчої кооперації Львівщини Студенти ЛККЕіП відвідали музей споживчої кооперації Львівщини Опубліковано: Понеділок, 16 вересня 2019 Для студентів усіх спеціальностей Львівського кооперативного коледжу економіки і права викладач вищої категорії Марія Ільків провела екскурсію в Музей споживчої кооперації Львівщини, який розташований у приміщені навчального закладу. Робота Музею споживчої кооперації – невід’ємна складова виховного...

Переглядів: 581 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї грошей Студенти Львівського кооперативного коледжу побували у Музеї грошей Опубліковано: Середа, 03 липня 2019 Нещодавно викладачі циклової комісії обліку та фінансово-економічної діяльності Львівського кооперативного коледжу економіки і права організували для членів гуртка «Фінансист» навчальну екскурсію в Музей грошей, який знаходиться на базі Львівського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської...

Переглядів: 725 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook