Період публікації:

від

до

Категорія:

На Львівщині планують відкрити 8 навчально-практичних центрів

Опубліковано: П`ятниця, 13 квітня 2018 

min
max

Задля підвищення професійного рівня підготовки та зацікавленості молоді професійною освітою на Львівщині планують відкрити 8 навчально-практичних центрів.

Про це сьогодні, 13 квітня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

«Ми маємо ресурс на створення 8 навчально-практичних центрів, які функціонуватимуть на базі закладів професійно-технічної освіти Львівської області. З них три будуть профінансовані з державного бюджету, п’ять – з обласного. Це дозволить створити належні умови для здобуття професійної освіти», - розповіла Любомира Степанівна.

За її словами, за державні кошти відкриють три нові НПЦ: електроустаткування і електроосвітлення – у Бориславі, газозварювальний – у Львові та токарський – у Новояворівську.

Ще 5 планується створити за кошти обласного бюджету у Дрогобичі, Сокалі, Стрию та ін.

Нагадаємо, у 2017-му за рахунок державної субвенції на Львівщині відкрили два НПЦ: у Червоноградському ВПУ № 11 – центр сучасних швейних технологій і дизайну, та у Стрийському ВПУ № 8 – центр з підготовки робітників за професією «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування».

Немає коментарів

Схожі статті:

Держава продовжить інвестувати в сучасне обладнання для закладів профосвіти та впровадить прозорий конкурс для отримання цих коштів, - Ганна Новосад Держава продовжить інвестувати в сучасне обладнання для закладів профосвіти та впровадить прозорий конкурс для отримання цих коштів, - Ганна Новосад Опубліковано: П`ятниця, 25 жовтня 2019 Держава має намір у бюджеті 2020 року збільшити інвестиції у створення навчально-практичних центрів закладів профосвіти щонайменше до 100 млн грн у рік. Наразі тривають переговори з депутатами щодо можливості збільшення цих інвестицій до 250 млн грн. Для прозорого отримання цих коштів МОН планує впровадити...

Переглядів: 841 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Стрийщині відкрили два навчально-практичні центри На Стрийщині відкрили два навчально-практичні центри Опубліковано: П`ятниця, 21 грудня 2018 Сьогодні, 21 грудня, на базі ДПТНЗ «Стрийське вище художнє професійне училище» відкрили навчально-практичний центр деревообробної галузі з облаштованими кабінетами професійно-теоретичної підготовки, майстернями ручної та механічної обробки деревини. Також навчально-практичний центр має сучасну навчально-матеріальну...

Переглядів: 877 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook