Період публікації:

від

до

Категорія:

Стартував Всеукраїнський конкурс наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує»

Опубліковано: Середа, 18 квітня 2018 

min
max

Студентів та аспірантів вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації запрошують до участі у Всеукраїнському конкурсі наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує».

Мета конкурсу – сприяння молодим історикам, які прагнуть вивчати актуальні та малодосліджені сторінки української історії; заохочення суспільного обговорення та правдивого висвітлення подій минулого, консолідації українського суспільства і поглиблення знань з історії України.

Тематика Конкурсу: «Україна в боротьбі за державність та незалежність. До 100-річчя Української революції 1917-1921, 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки, 75-річчя створення УПА, 25-річчя проголошення Незалежності України, 5-річчя Революції Гідності».

Особливо підтримуватимуться теми досліджень, які присвячені історичній антропології, мікроісторії, національно-визвольним змаганням, зокрема пропонуються теми: «Людина у вирі ХХ століття», «Репресії у ХХ ст.», «Українська національна революція 1917-1921», «Західноукраїнська народна республіка», «Український визвольний рух 1920х-1950х років», «Українсько-польські стосунки у ХХ ст.», «Історія українського війська», «Боротьба за ідею у ХХ ст.», «Сучасна історія України», «Євромайдан», «Революція гідності», «АТО», «Соборність в українській історії», «Постаті української історії».

Об’єктом дослідження можуть бути як відомі історичні діячі, так і ті, кого відносять до так званих «пересічних людей». Цікавою є доля людини в контексті доби. Просимо оминати добре досліджені постаті, або, якщо наполягаєте саме на такій особі, ви повинні переконати, що дослідження буде принципово новаторським.

Для участі у конкурсі потрібно подати заявки до 30 червня 2018 року за адресою: 79008, м. Львів, вул. Винниченка, 14, Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА (відділ мистецтв та розвитку культури) з позначкою «Конкурс. Історія», e-mail: storythatunites@gmail.com, uklviv@ukr.net.

Телефон для консультацій: (097) 700-83-18, (032) 261-22-27; Факс: (032) 261-25-93.

Реєстрація заявок для участі у конкурсі здійснюється Департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації з дня опублікування офіційного повідомлення.

Конкурс проводиться у два етапи.

На першому етапі заявки на участь у конкурсі розглядаються на відповідність за формальними ознаками (Конкурсна комісія приймає рішення щодо відповідності поданих матеріалів умовам конкурсу та щодо реєстрації претендента як учасника конкурсу, або відмови у реєстрації у випадку невідповідності матеріалів вимогам конкурсу) (структура заявки).

Немає коментарів

Схожі статті:

Студентів Львівщини запрошують до участі у всеукраїнському конкурсі «Розумним Бути Модно» Студентів Львівщини запрошують до участі у всеукраїнському конкурсі «Розумним Бути Модно» Опубліковано: Вівторок, 13 серпня 2019 Студентів закладів вищої освіти Львівської області запрошують до участі у всеукраїнському конкурсі «Розумним Бути Модно». Переможці отримають грошові гранти на оплату навчання. Всім бажаючим поборотися за грошовий грант пропонується написати та надіслати до 30 вересня 2019 року есе на тематику: «Україна:...

Переглядів: 816 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади

Оголошено прийом заявок на участь у Всеукраїнському конкурсі наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує» Оголошено прийом заявок на участь у Всеукраїнському конкурсі наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує» Опубліковано: Четвер, 07 березня 2019 В обласному бюджеті на 2019 рік передбачено кошти у сумі 80 тис грн для виплати премій переможцям Всеукраїнського конкурсу наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує». Мета конкурсу – сприяння молодим історикам, які прагнуть вивчати актуальні та малодосліджені сторінки української...

Переглядів: 461 Коментарів: 0

Конкурси, олімпіади
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook