Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській ОДА презентували проект із підвищення ефективності використання інтелектуального потенціалу випускників (фото)

Опубліковано: Субота, 21 квітня 2018 

min
max

Сьогодні, 21 квітня, у Львівській ОДА відбулась презентація Проекту регіонального розвитку «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників ЗПТО і ЗВО прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення».

Участь у заході взяли голова Львівської обласної державної адміністрації, ініціатор Проекту регіонального розвитку Олег Синютка, перший заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, голова Ради ректорів Львівщини, ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

Проект регіонального розвитку має на меті підвищити ефективність використання інтелектуального потенціалу випускників ВНЗ та ПТНЗ Львівської області на основі розвитку соціальної відповідальності та партнерства суб’єктів економіки прикордонного регіону.

«Проблематика цього проекту є надзвичайно актуальною. Внаслідок невідповідності того, яких фахівців ми сьогодні готуємо, і того, яких потребує ринок, ми несемо величезні витрати не лише коштів, але й людського капіталу. Цей проект, підтриманий коштами Європейського Союзу, повинен дати відповідь на питання: кого і у яких обсягах ми повинні готувати? Актуальною є проблематика співвідношення вищої і професійної освіти. Ще одна важлива деталь – необхідність чіткого стратегічного бачення середньотерміновової і довготермінової перспективи затребуваності нашої економіки. Цей проект надасть нам аналіз цих питань, відтак і ефективність витрачання бюджетних ресурсів», - зазначив під час презентації проекту Олег Синютка.

Проект розрахований на 3 роки, його загальна вартість – 3,6 млн гривень.

У його межах здійснюватимуть моніторинг конкурентоспроможності ПТНЗ і ВНЗ за критеріями ефективної зайнятості випускників та оцінками роботодавців. Окрім того, розроблять веб-портал «Індикатори якості та ефективності професійної і вищої освіти Львівщини» за результатами співпраці з ПТНЗ і ВНЗ, роботодавцями, органами виконавчої влади у Львівській області. Результатом такої співпраці стане підвищення якості та ефективності підготовки кадрів у ПТНЗ та ВНЗ на основі удосконалення системи соціального партнерства з інститутами бізнесу і влади.

Немає коментарів

Схожі статті:

Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Про інтегрований урок української мови і літератури та історії у Маркопільському НВК Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 19 лютого 2020 року у Маркопільському НВК відбулося спільне засідання районного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури та вчителів історії Підкамінського освітнього кластеру з питання «Роль виховного потенціалу уроку в підвищенні рівня якості навчання школярів в умовах гуманізації...

Переглядів: 707 Коментарів: 0

Відділи освіти

На Львівщині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Ганна Новосад На Львівщині з робочим візитом перебуває Міністр освіти і науки України Ганна Новосад Опубліковано: Четвер, 06 лютого 2020 Сьогодні, 6 лютого, Львівщину відвідала з робочим візитом Міністр освіти та науки України Ганна Новосад. Відтак, Міністр зустрілась із керівниками закладів загальної середньої освіти м. Львова, Стрия, Дрогобича. У межах зустрічі обговорювали переваги та недоліки фінансової автономії, що заважає...

Переглядів: 674 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook