Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права провели планове об’єктове тренування з питань цивільного захисту (фото)

Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018 

min
max

На виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України, наказу Міністерства внутрішніх справ України, нормативно-правових документів, рекомендацій НМЦ ЦЗ та БЖД Львівської області у зв'язку з ситуацією, яка склалась сьогодні в Україні, та плану основних заходів ЦЗ ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права» було проведене об’єктове тренування з питань цивільного захисту.

Основною метою проведення тренувань в коледжі було відпрацювання та навчання практичних навичок керівного та командно-начальницького складу формувань цивільного захисту коледжу по забезпеченню та зниженню людських втрат і матеріальних збитків у разі виникнення надзвичайної ситуації, евакуації студентів із приміщень навчального закладу та гуртожитку, удосконалення практичних навиків керівництва та керівних органів ЦЗ у виконанні заходів щодо ліквідації наслідків НС техногенного та природного характеру; підвищення теоретичних та практичних знань особового складу формувань ЦЗ і можливість привити їм необхідних навичок в ліквідації НС техногенного та природного характеру; практична перевірка здатності учасників навчально-виховного процесу діяти за сигналами оповіщення ЦЗ та злагодження дій евакуаційної комісії і формувань при евакуації; перевірка реальності Плану реагування на НС та дій сил ЦЗ ВНЗ.

Такі навчання та тренування є основною і найбільш ефективною формою всебічної підготовки, вдосконалення знань, вмінь та навичок, формувань персоналу у сфері захисту від надзвичайних ситуацій, додатковий захід щодо забезпечення захисту студентів в захисних спорудах коледжу та найпростіших укриттях від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, можливих терористичних проявів і спроможності діяти у разі їх виникнення. Учасники навчально-виховного процесу відпрацювали свої дії під час проведення заходів з оповіщення, укриття, екстреної евакуації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації тощо.

Захід відбувався в два етапи: теоретичний та практичний. Під час теоретичного етапу було проведено навчально-методичне заняття, на якому виступили: керівник з питань цивільного захисту (голова комісії з надзвичайних ситуацій), керівник тренування - директор коледжу Наталія Зубко, викладач навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області Богдан Сеник, посадова особа з питань цивільного захисту (начальник штабу) - заступник директора з виховної роботи Ігор Бішко та ін. Було обговорено дії керівного складу та формувань ЦЗ у разі загрози виникнення та під час виникнення НС, розроблено й представлено плани дій у НС тощо.

Також керівник з питань цивільного захисту (голова комісії з надзвичайних ситуацій), керівник тренування - директор коледжу Наталія Зубко доповіла присутнім про організацію проведення об’єктового тренування з питань ЦЗ у ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права».

Зміст ввідних та практичних дій учасників об’єктового тренування забезпечили повноту засвоєння навчального матеріалу. Ввідні в ході тренування сплановані таким чином, що участь у практичних заходах взяла максимальна кількість формувань, що створені в навчальному закладі.

Відпрацьовані питання дій евакокомісії та здійснено ряд заходів щодо організованого виведення працівників та студентів при вимушеній евакуації з навчального корпусу. Обстановка, що була створена, відповідала тій реальності, яка може виникнути в повсякденній життєдіяльності.

Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки відбувся інструктаж щодо правил поведінки в умовах, які відпрацьовувалися під час проведене об’єктового тренування з питань цивільного захисту. Особи, які брали участь у навчаннях і тренуваннях, дотримувалися вимог безпеки, правил експлуатації обладнання та вимог виробничих інструкцій та були проінформовані щодо можливих ризиків під час їх проведення.

При підготовці та в ході проведення об’єктового тренування надавав методичну допомогу викладач навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області Богдан Сеник.

Під час проведення тренувань приділяли увагу здійсненню практичного навчання в коледжі, пов’язаного з набуттям керівників ланок досвіду виконання завдань і обов'язків під час підготовки та проведення об’єктових тренувань, навчань з цивільного захисту, локалізації і ліквідації аварійних ситуацій та аварій, з питань пожежної безпеки у навчальному закладі та надання інформаційних, аналітичних, консультаційних чи методичних послуг педагогічним працівникам навчального закладу, дій у надзвичайних ситуаціях та з навчання відповідних осіб діям в умовах надзвичайних ситуацій.

До тренування залучались: керівний склад; комісія з питань надзвичайних ситуацій; евакуаційні органи; ланка оповіщення і зв'язку; ланка охорони громадського порядку; ланка пожежогасіння; ланка медична; пост радіаційного та хімічного спостереження. Практичне виконання своїх функціональних обов’язків ланки оповіщення та зв’язку, пожежогасіння, медичної, охорони громадського порядку, з обслуговування укриття тощо.

Для більшої ефективності проведення цього заняття у підготовчий період штабом керівництва об’єктового тренування були підібрані відеоролики, що відповідали задуму тренування. Під час тренування відпрацьовували питання та демонструвались відеоролики, які коментував Богдан Іванович.

Відпрацьовано ввідні, що стосувались таких тем, як сигнал «Увага всім», повітряна тривога, евакуація, ліквідація умовної пожежі у внутрішньому подвір'ї навчального корпусу, як діяти, якщо знайдено вибухонебезпечний предмет, робота формувань в умовах хімічного забруднення (розлив ртуті), якщо розбився термометр і як утилізувати ртуть, на вулиці попали в перестрілку, надання медичної допомоги постраждалим та транспортування важкопоранених, як зберегти життя у натовпі чи у місці скупчення великої кількості людей, дії адміністрації навчального закладу з попередження та запобігання терористичних актів як в навчальному закладі, так і в громадському місці, дії в умовах надзвичайних ситуації військового характеру, оповіщення населення в умовах надзвичайної ситуації, укриття студентів коледжу в умовах надзвичайних ситуацій, безпека при використанні електрообігрівачів у гуртожитку та навчальному корпусі. Також були надані поради як поводити себе, якщо пожежа в автомобілі чи в іншому транспортному засобі, якщо стріляють по ньому, як гасити полум'я та надавати першу медичну допомогу. Всі дані рекомендації керівники відповідних ланок занотовували та проводили тренування, під час якого відпрацьовано питання злагодженості дій керівництва, працюючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайної ситуації природнього характеру, а також пожежі. Також проводилось практично-показове заняття ліквідації пожежі на території коледжу із застосуванням засобів пожежогасіння.

Об’єктове тренування проведено у встановлені терміни, особи керівного складу і фахівці, працівники коледжу набули практичних навиків до спільних колективних дій при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій.

Прогнозування і оцінка наслідків надзвичайних ситуацій та забезпечення готовності управління, сил і засобів до дій, які спрямовані на запобігання та реагування у випадку надзвичайного стану. Оповіщення студентів та працівників про загрозу і виникнення надзвичайної ситуації, своєчасне і достовірне його інформування про фактичну обстановку і проведення заходів цивільного захисту, яке захистить студентів та персонал коледжу і знизить можливі наслідки надзвичайної ситуації у випадку її виникнення.

Тренування проводилось з метою відпрацювання питань цивільного захисту населення у надзвичайних ситуаціях. Тематика об’єктового тренування була вибрана у відповідності до вимог керівних документів, плану навчального закладу та реалій сьогодення.

Підводячи підсумки проведеного об’єктового тренування, керівник тренування - директор коледжу Наталія Зубко підкреслила важливість даного заходу для персоналу і студентів Львівського кооперативного коледжу економіки і права та в цілому визначила готовність керівного складу коледжу, формувань з цивільного захисту його структурних підрозділів до дій за призначенням при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Питання об’єктового тренування відпрацьовані в повному обсязі.

За підсумками тренування було проведено аналіз навчань та дані відповідні вказівки і рекомендації.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар по роботі зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 719 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні У Львівському кооперативному коледжі економіки і права вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні Опубліковано: Середа, 26 лютого 2020 П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності – учасників Євромайдану та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. У Львівському кооперативному коледжі економіки і права було проведено виховний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні, які змінили історію України ціною свого...

Переглядів: 650 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook