Період публікації:

від

до

Категорія:

А з жолудів, що посадили ми, високі виростуть дуби

Опубліковано: Понеділок, 23 квітня 2018 

min
max

У пташиний гомін весняного лісу впліталися дзвінкі дитячі голоси. Це учні 5-9 класів НВК «Переволочнянська ЗОШ І-ІІ ст.» Буського району  разом з учителями розпочали трудовий день на місцях санітарної вирубки дерев. Помічник лісничого Ожидівського лісництва Ю.В.Малий провів з учнями інструктаж з техніки висадки жолудів і саджанців сосни. Досвідчений, залюблений у свою професію, Юрій Володимирович у цікавій формі розповів школярам про життя дерев і їхню користь. Разом з учнями він бережно саджав у ямки тоненькі пагінці сосни. Народжені із шишкових насінин, дбайливо виплекані людськими руками у розсаднику, малесенькі пагінці тулилися до землі, яка радо приймала їх у своє лоно. Рівними смугами простягнулися у далеч лісу ряди майбутніх дерев.

Під пильним оком майстра лісу Підставського П.М. учні працювали охоче і сумлінно. Всього на площі 1,8 га було висаджено 12000 саджанців сосни і жолудів.

Промине багато часу, поки з молодих паростків виростуть зеленокосі дерева. Після закінчення роботи майстер лісу Підставський П. М. пригостив смачним обідом усіх школярів. Трішки втомлені, але задоволені тим, що подарували природі день народження нового лісу, з веселою гаївкою повернулися додому.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook