Період публікації:

від

до

Категорія:

Учителі інформатики Дрогобицького району та міста Червонограда обмінялися досвідом роботи

Опубліковано: Вівторок, 24 квітня 2018 

min
max

20 квітня 2018 року в Дрогобицькому районі відбувся обласний практичний семінар «Використання хмарного офісу 365 в управлінській та навчально-виховній діяльності навчального закладу», метою якого був обмін досвідом між вчителями інформатики Дрогобицького району та міста Червонограда. Проводила семінар  методист  методичного кабінету відділу освіти Дрогобицької РДА Наталія Жук. Учасники семінару працювали, спілкувалися, а також знайомилися з Дрогобиччиною....   

Практичне заняття у ході семінару проходило на базі Рихтицької СЗШ І-ІІІ ст., тому п.Наталія з радістю запросила  гостей та колег-інформатиків Дрогобицького району до свого рідного села Рихтичі. Візитівкою цього мальовничого села на крутому пагорбі перед мурованою церквою (колишній костел) є триметрова статуя Ісуса Христа, який, розправивши руки, немовби звертається до людей із помислами добра і злагоди. Автором є польський скульптор П.Ландовський, який є також і творцем бразильської статуї, що стоїть на вершині гори в Ріо-де-Жанейро. Зробивши фото на пам’ять, учасники семінару  поїхали у школу, де їх зустріла директор школи Галина Андрійчик і побажала усім плідної праці. А далі усіх чекали цікаві завдання.... Учасники працювали у програмі Microsoft Teams, яка дуже зручна для використання  як в управлінській діяльності так і навчально-виховному процесі. Був проведений короткий вебінар, створивши для цього окремий канал для команди, а завдання для семінару шукали на вкладці Блокнот для класу. Для роботи та комунікації в групах  Наталія Іванівна запропонувала учасникам попрацювати із Microsoft Planner, адже тут легко створювати плани, упорядковувати та призначати завдання, спільно використовувати файли, спілкуватися і слідкувати за ходом виконання завдань. Із цікавістю усі працювали в цій програмі і виконали завдання.

Дуже комфортно було працювати та спілкуватися учасникам семінару в команді із старшим викладачем кафедри педагогіки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Лілія Палюшок. А ще приїхала на семінар і вчитель інформатики з міста Стрия Олена Дмитрук, яку п.Наталія запросила на семінар у ролі спікера. Вона знайомила учасників із створенням тестів у сервісах StudyStack та Kahoot.  

До Рихтицької школи завітав начальник відділу освіти Дрогобицької РДА Іван Стецко, який привітав учасників обласного практичного семінару, побажав усім успіхів, а гостям позитивних вражень від перебування на Дрогобииччині.  

У залі засідань Дрогобицької районної ради та райдержадміністрації учасники обласного практичного семінару обговорювали питання сучасної освіти, говорили про використання ІТ-технологій в управлінській та навчально-виховній діяльності  Завідувач методичним кабінетом Володимир Штокайло привітав учасників семінару та усі разом з цікавістю дискутували про НУШ, ІТ, велася мова за реалізацію нового навчального плану 10-11 класів, особливо щодо місця інформатики в них. А ще Володимир Якович подякував учителям інформатики за надання технічної підтримки вчителям початкових класів, які будуть працювати в 1 класі НУШ, у проходженні онлайн-курсів на платформі EdEra. До дискусії долучилася і старший викладач кафедри педагогіки Львівського ОІППО Лілія Палюшок.

Методист з математики, інформатики, астрономії, фізики інформаційно-методичного центру освіти м.Червонограда Катерина Андрусяк розказала про історію заснування міста Кристинопіль та нове місто Червоноград, яке було побудоване у зв'язку з розвитком вугільного басейну. А також презентувала навчальні заклади міста та представила вчителів інформатики - учасників семінару.

Наталія Жук, в свою чергу, представила команду інформатиків Дрогобицького району. Вона подякувала своїм колегам за розуміння і підтримку, за бажання вчитися і працювати по-новому.

Усі учасники семінару отримали магнітики-хмаринки, що символізують хмарні технології.

Знайомлячись з  Дрогобиччиною, учасники семінару побували у селі Грушів, де пройшлися Хресною Дорогою, молилися і просили здоров’я у Матері Божої, а потім побувати у каплиці Пресвятої Трійці, відомої чи не на весь світ, де у 1987 році було об'явлення Матері Божої.

А ще була пішохідна екскурсія вулицями Дрогобича... А потім усі поїхали у село Нагуєвичі, щоб побувати у музеї-садибі та пройтися стежками Каменяра - нашого видатного земляка Івана Франка.

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook