Період публікації:

від

до

Категорія:

Нова українська школа: які зміни чекають на першокласників вже цього року

Опубліковано: Понеділок, 07 травня 2018 

min
max

У 2017 році 100 шкіл у різних регіонах України у межах експерименту МОН перейшли на новий Державний стандарт початкової освіти – Нова українська школа. Торік до проекту долучилось 9 пілотних шкіл Львівської області. З наступного навчального року зміни будуть запроваджені в усіх школах.

Про це під час брифінгу сьогодні, 7 травня, розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Любомира Мандзій.

«Ми отримали субвенцію у розмірі 70,8 млн гривень із держбюджету, оперативно її розподілили і скеровуємо на райони. Ця субвенція дістанеться до кожної дитини, яка цього року піде у перший клас. Кошти скерують на  придбання шкільних меблів, дидактику та комп’ютерного обладнання. Окрім того, ми скеровуємо субвенцію у розмірі 2,8 млн гривень на навчання та перенавчання для вчителів першокласників», - наголосила Любомира Мандзій.

Із впровадженням Нової української школи зміниться підхід до навчання дітей у молодших класах. Акцент робитиметься на вміннях – освіта буде спрямованою на розвиток компетенцій,  дітей навчатимуть працювати в колективі й розуміти інших.

За словами координатора Нової української школи у Львівській області Ольги Банах, теми уроків вибиратимуть як учитель, так і самі учні.

«На сьогодні навчання із найкращими тренерами проходять 1873 педагоги початкової школи і 925 заступників директорів шкіл Львівщини. Всі вчителі навчаються також на онлайн-платформі», - наголосила Ольга Банах.

Предмети будуть інтегрованими, тобто об’єднуватимуться навколо цікавих для дитини тем і проблем. Багато занять відбуватимуться в ігровій формі, що допоможе краще концентрувати увагу дітей. Акцент робитимуть на індивідуальних особливостях кожного учня.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook