Серед різноманіття традиційних українських смаколиків особливої уваги заслуговують вареники. Погодьтесь, мало хто може відмовитись від запашних гаряченьких вареників, посипаних подрібненою петрушкою або кропчиком і политих густою домашньою сметаною.
У ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» відбувся захід «Вареники і фізика». Отож, День вишиванки у навчальному закладі було продовжено пізнавальним виховним заходом з піснями, казками, гуморесками і жартівливими конкурсами, який цікаво підготували учні групи № 103 разом із класним керівником, викладачем фізики Козачок Оксаною Броніславівною та бібліотекарем Бубняк Дарією Іванівною.
У цей день учні не лише поласували смачненькими варениками, зробленими своїми руками, дізнались багато цікаво про них, а ще повторили фізику. Так, повторювали фізику, приймаючи активну участь в конкурсах. Наприклад, учасники активно обговорювали питання: Яку воду – холодну чи теплу – потрібно брати при замішуванні тіста на вареники? Чому вареники через деякий час після того, як їх кинули у кип’ячену воду, піднімаються на поверхню? Якою ложкою зручніше користуватись, помішуючи вареники: дерев’яною чи металевою?
Наша культурна спадщина – це не лише українська пісня, неповторна вишиванка, писанка, не лише мова, а й їжа. Українську кухню не переплутаєш із жодною кухнею у світі. Виховний захід наочно показав, що навчатися і плекати традиції рідного народу – це взаєпов’язані речі.
Немає коментарів