Період публікації:

від

до

Категорія:

Тематична виставка до Дня Матері «Жінки-педагоги в історії України»

Опубліковано: Вівторок, 22 травня 2018 

min
max

У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена Дню Матері «Жінки-педагоги в історії України».

На виставці експонуються матеріали, присвячені видатним українським жінкам-педагогам, які починаючи з другої половини 19-го століття проводили свою подвижницьку педагогічну діяльність на території Східної України – в Російській імперії, та у Західній Україні – в Австро-Угорській імперії.

Софія Русова (1856-1940) розпочинає свою педагогічну працю у Києві з дитячого садка. Надалі її праця пов’язана з Черніговом, Харковом, Одесою, Полтавою і навіть з Петербургом, Добродійне видавниче Товариство на початку 20ст. видало два її підручники – Початкову географію та Буквар. З біографічними відомостями про С.Русову можна досить ґрунтовно ознайомитись в передмові до збірника «Вибрані твори «С.Русова» - «Біля джерел української педагогічної думки».

Наступний матеріал який експонується на виставці – есе Михайла Слабошпицького про Христину Данилівну Алчевську (1841-1920) «Алчевські».

Наступні експонати виставки відомості про життєвий і творчий шлях

-Костянтини Малицької (1872-1947)

-Катрі Гриневичевої (1875-1947)

-Марійки Підгірянки (1881-1963)

які у першій половині 20-го століття самовіддано працювали на педагогічній ниві, багато сил і енергії віддали праці на розвиток педагогічної науки в Галичині, а також як талановиті письменниці, поетеси творили патріотичну дитячу літературу, зокрема поезію.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Відкриття тематичної виставки, присвяченої річниці від дня народження Сергія Єфремова Опубліковано: Понеділок, 22 жовтня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрита тематична виставка, присвячена річниці від дня народження Сергія Єфремова, видатного українського громадсько-політичного і державного діяча, літературного критика, історика української літератури, від 1919 року академіка, а від 1922року віце-президента...

Переглядів: 467 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відкриття тематичної виставки,  присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Відкриття тематичної виставки, присвяченої 27-ій річниці Незалежності України Опубліковано: Четвер, 23 серпня 2018 У Львівському обласному Будинку вчителя відкрито тематичну виставку, присвячену 27-ій річниці Незалежності України. На стенді виставки – портрети і короткі біографії та характеристики політичної діяльності голови Центральної ради УНР Михайла Грушевського, першого Президента Незалежної України Леоніда...

Переглядів: 779 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook