Період публікації:

від

до

Категорія:

«Родина, родина – то вся Україна…»

Опубліковано: Середа, 23 травня 2018 

min
max

 

«Тільки родина, як зірка єдина,

твій порятунок, надійний причал»

Сім’я – це те найдорожче у світі, що має кожна людина. Родина, рід – це цілі покоління. З родиною приємно розділити радість, відчути їхню підтримку в найскрутішій ситуації. Родина дає людині силу подолати відчай і невдачі. А берегинею сім’ї, родини і роду була, є і буде мати. Мама… Це перше слово, яке ми вимовили.  Материнське серце завжди в тривозі за нас. Воно відчуває кожний наш крок, а уважний і проникливий погляд супроводжує нас все життя.

У багатьох родинах з покоління в покоління передаються традиції. Напевне, найяскравішою з них є майстерність у вишиванні сорочок. Тільки українські матері можуть вишивати найкрасивіші вишиванки, які так трепетно з ніжністю вдягаємо ми.

17 травня у Верхньостинавському НВК було проведено велике родинне свято. Одягнені у вишиванки на святі були присутні цілі родини. Краса і різноманітність вишиванок захоплювали і зачаровували. Свято розпочалося презентацією родин           «Два крила». З якої діти зрозуміли, що мама і тато – це ті два крила – обереги, котрі супроводжують дитину все її життя. 

Класовод 3 класу  Пилат М.В. розповіла про історію української вишивки, про традиційні орнаменти та їхнє значення. Саме вишивка є нашим оберегом. Останнім часом помітнішою стала тенденція до носіння вишиванок та одягу з елементами вишивки. А сорочка, яку вишила мама, найдорожча для нас одежина. Мама, вишиваючи сорочку, долю хрестиком, веде із щоденною молитвою та благословляє своїх дітей на добру долю. Носячи мамину вишиванку, ми даруємо собі насолоду й відчуваємо тепло матусиних рук. Нині, мабуть, мало хто може уявити святкові дні без вишиванки. Добре, що народні традиції збереглися упродовж віків і ми на державному рівні святкуємо цей день. Діти разом з батьками підготували вироби для прикрашення родинного дерева. Воно символізувало родину з її корінням: бабусі, дідусі, прабабусі, тобто сучасники та їхні пращури. Численні тренінги і конкурси, проведені Багрич А.Ф., продемонстрували тісний невидимий зв'язок між батьками і дітьми, примусили дорослих теж на кілька миттєвостей повернутися у дитинство.

Свято завершилось, а віра в материнську любов триває, її можна лише виплекати в собі, як квітку. Любімо своїх дітей такими, якими вони є. Поважаймо батьків.  І нехай родинне дерево  з міцним корінням росте і плодоносить, щоб місточок доброти і любові між батьками і дітьми ніколи не переривався.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

«Світ єдиний, хоча і різноманітний» «Світ єдиний, хоча і різноманітний» Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 Фізика – нема на світі більш корисної науки, фізика завжди керує усіма нашими кроками. Природа різноманітна. Всі науки почалися з фізики, бо саме вона –  початок всіх початків, тобто природа! Зв’язки фізики настільки багатогранні, що деколи люди не бачать їх. Фізика - одна з провідних наук природознавства...

Переглядів: 1062 Коментарів: 0

Відділи освіти

«Мово українська, мово солов’їна!» «Мово українська, мово солов’їна!» Опубліковано: Вівторок, 25 лютого 2020 Саме під таким гаслом 21 лютого у Верхньостинавському НВК вчителями-словесниками була проведена лінійка, присвячена відкриттю Декади рідної мови. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні...

Переглядів: 589 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook